Groep D: Frankrijk kan flinke stap vooruit zetten

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Groep D: Frankrijk kan flinke stap vooruit zetten
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In Groep D kan Frankrijk vandaag een goede zaak doen als het in Metz kan winnen van Luxemburg. In Minsk nemen Wit-Rusland en Albanië het tegen elkaar op, tot dus ver twee landen die het buitengewoon goed doen.

Frankrijk en Luxemburg nemen het in Metz tegen elkaar op in een burenduel. UEFA-baas Michel Platini was afgelopen weekend in het Groothertogdom en minister van Sport Romain Schneider grapte dat een wedstrijd zo dicht bij de gemeenschappelijke grens als een thuisduel voor Luxemburg zou zijn. Frankrijk zit relatief op rozen na de 2-0-zege tegen Roemenië zaterdag. Een nieuwe driepunter stuwt de grote ontgoocheling van het voorbije WK naar een nog meer comfortabele leidersplaats.

Wit-Rusland en Albanië maken in Minsk onder elkaar uit wie in de slipstream van de Fransen mag meedraaien op de tweede plaats in de stand. Beide landen kunnen zowel de Roemenen als de Bosniërs, toch de favorieten voor plaats twee, bij winst zwaar onder druk zetten. Deze twee landen komen overigens vanavond niet in actie.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties