VC.Zwijnaarde nam in blessuretijdnog de volle buit.

Hendrik De Vriesere

In de tweede periode werden de tal van opgekomen toeschouwers op hun wenken bediend. Een zeer sterk VC.Zwijnaarde op de grasmat, met tal van kansen in de topper tegen Machelen. Maar de winninggoal viel in blessuretijd voor de thuisploeg.

VC ZWIJNAARDE - KME MACHELEN  1-0

VC behaalde in de vroege topper tegen Machelen voor 200 toeschouwers een uiterst verdiende zege die echter slechts gestalte kreeg in de toegevoegde tijd van een onwaarschijnlijke tweede helft. De eerste helft was zeer gelijkopgaand met al in de eerste minuut een goede kans voor de bezoekers met een laag schot dat door doelman Kevin Van de Sompele in twee keer werd gestopt. De partij ging op en neer zonder dat er kansen te noteren vielen. Het was wachten tot net voor het halfuur toen een indraaiende vrije trap van Davy Van Daele door Davy Van Hastel net naast werd gekopt. Net over het halfuur was VC daar, Glenn de Backer met een fraaie actie en een prima voorzet voorlangs gekopt door Christian Remon. Zes minuten voor de rust ging Dominic Vandewijngaerde op wandel, Tim Jolie knalde de voorzet in één tijd naast. Rusten geblazen bij een 0-0 tussenstand.

VC speelde in de tweede helft wellicht zijn beste 45 minuten ooit met knap voetbal en een resem kansen om vijf wedstrijden na elkaar te winnen. De kansen voor VC op een rijtje.

- 49’ na geharrewar in de zestien besluit Dusty de Geyter op doelman Davy Van Hauwaert.

- 50’ schitterende actie Glenn de Backer en dito voorzet in extremis ontzet door een verdediger.

- 59’ scherpe voorzet van Matthias Neirynck, Dusty De Geyter en Christian Remon kwamen een voetje te kort om in doel te verlengen.

- 62’ prima bal van Tim Jolie op Ken De Backer, doelman Davy Van Hauwaert duwt in hoekschop.

- 63’ atoomschot van Tom Everaert, doelman Van Hauwaert bokst de bal uit doel.

- 64’ Christophe Ghijselinck ontzet een bal van Christian Remon op de lijn.

- 65’ scherpe voorzet Ken De Backer, Dusty de Geyter en Matthias Neirynck missen de bal op 1 meter van het doel.

- 71’ Ken De Backer van uit een scherpe hoek op doelman Davy Van Hauwaert die met geluk de bal in corner ziet verdwijnen.

- 74’ Tim Jolie met een laag en goed gericht schot in de hoek, parade doelman Davy Van Hauwaert (corner).

- 78’ Dusty De Geyter kopt door op Matthias Neirynck die onterecht wordt afgevlagd.

- 85’ schot Omar Mehdaoui een metertje voor de doellijn weggewerkt door Diego Gistelinck.

- 88’ Dusty De Geyter knap op Matthias Neirynck met een fantastisch schot maar op de lat.

- 89’ Matthias Neirynck knap op Wim de pauw die te zwak in de handen van doelman Davy Van Hauwaert besluit.

De bezoekers kregen tussen al dat aanvallend geweld van VC natuurlijk ook enkele kansen. Na 57 minuten glipte Thierry De Wulf door de buitenspelval maar Tom Everaert was goed teruggekeerd en gleed de bal in corner. Na 67 minuten werd Dieter Hubau afgeblokt net toen hij wilde besluiten. De laatste en grootste kans kwam er een kwartier voor tijd toen Robby Smorgens op foutieve wijze Laurens Heyde afstopte in de zestien. Doelman Kevin van de Sompele stopte met bravoure de elfmeter getrapt door Niels De Smet. Toen iedereen al vrede genomen had met een gelijkspel kreeg VC dan toch nog wat het verdiende toen diep in blessuretijd een vrije trap via enkele tussenstations bij Glenn de Backer kwam die de bal tegen de touwen joeg (1-0). Eindstand 1-0.