Manchester United blijft steken op gelijkspel tegen WBA

Manchester United is in eigen stadion op een 2-2 gelijkspel blijven steken tegen West Bromwich Albion. Concurrenten Arsenal en Tottenham wonnen wel.

Voor de pauze leek er niets aan de hand voor Manchester United. Dankzij snelle goals van Nani en 'Chicharito' Hernandez leidde het bij de rust immers met 2-0. Nog geen tien minuten later stond het echter alweer gelijk na een own-goal van Patrice Evra en een gigantische blunder van goalie Edwin Van der Sar, die werd afgestraft door Victor Tchoyi.

United probeerde onder meer met de inbreng van Wayne Rooney nog wel de bakens te verzetten, maar verder dan een gelijkspel kwam het niet. De ploeg van coach 'Sir' Alex Ferguson blijft zo steken op een gedeelde tweede plaats, op vier punten van leider Chelsea. Die ploeg heeft bovendien nog een wedstrijd minder gespeeld.

Moeizame zege voor Arsenal

Arsenal vergezelt United op die gedeelde tweede plaats na een moeizame 2-1 thuiszege tegen Birmingham City. Na een halfuur spelen zag het er even slecht uit voor de Gunners wanneer Nikola Zigic de bezoekers op 0-1 bracht. Een zwak Arsenal was even van slag, maar kon net voor de pauze toch opnieuw gelijkstellen. Na een fout op Marouane Chamakh, benutte Samir Nasri de penalty.

Kort na de pauze zette Chamakh de thuisploeg zelfs op voorsprong nadat hij knap doelman Ben Foster omspeelde en de bal rustig kon binnentikken. Jack Wilshere kreeg in de slotfase nog wel een terechte rode kaart na een aanslag op Zigic, maar de zege van Arsenal kwam niet meer in gevaar.

Dembélé keert terug bij Fulham

Ook Tottenham Hotspur staat nu gedeeld tweede na een 1-2 zege bij Fulham. De thuisploeg, met de herstelde Moussa Dembélé opnieuw 75 minuten tussen de lijnen, opende op het halfuur de score via Diomansky Kamara. Tottenham herstelde enkele minuten later echter alweer het evenwicht via Roman Pavlyuchenko, meteen ook de ruststand.

Na de pauze ging Tottenham nadrukkelijk op zoek naar de zege, dat resulteerde een kwartier na rust in de 1-2 via Tom Huddlestone. De bezoekers hielden al bij al makkelijk stand en vergezellen nu Manchester City, Manchester United en Arsenal op een gedeelde tweede plaats.

Ook Van Damme mag nog eens meespelen

Wolverhampton Wanderers, waar Jelle Van Damme nog eens twintig minuten mocht meespelen, kwam thuis niet verder dan een 1-1 gelijspel tegen West Ham en blijft daardoor voorlaatste in de stand. In de andere wedstrijden van deze namiddag hielden Newcastle en Wigan het op een 2-2 gelijkspel en vloerde Bolton Stoke City met 2-1.