Ferguson bevestigt: "Rooney wil weg"

Ferguson bevestigt: "Rooney wil weg"
Foto: © SC

Tot nu toe waren het nog maar geruchten, maar het werd nu ook officieel bevestigd: Wayne Rooney wil weg bij Manchester United. Dat maakte sir Alex Ferguson bekend op een persconferentie.

De manager van Rooney bracht Ferguson op de hoogte. "Rooney wil vertrekken, zoveel is duidelijk", zei Ferguson. Rooney zal woensdag niet aantreden tegen Bursaspor wegens een enkelblessure.

Volgens Ferguson speelt Rooney al een tijdje met het idee om te vertrekken. "Ik was bitter teleurgesteld, we begrepen het gewoon niet", aldus Ferguson die zijn spits toch nog wil houden. "Er ligt een aanbieding, ik weet dat David Gill (directeur, red.) bereid is een bod te doen dat moeilijk te verslaan is door andere clubs. Maar Wayne wil niet. Ik kan verder geen vragen beantwoorden over het 'waarom' van Rooney, het maakt ook niets uit. Hij weet zeker dat hij weg wil. Meer dan wat ik nu al doe, kan ik niet doen. Wij houden de deur open."

Ferguson benadrukte wel dat er geen ruzie is geweest tussen hem en de steraanvaller. "Dat moeten de supporters weten", aldus de manager. "Zaterdag riepen de fans bij 2-2 om Rooney. Dat was onacceptabel, want het zette druk op de spelers en het team werd er niet beter op. Hopelijk wil Wayne binnenkort nog eens praten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties