Interview Snelders: "Ik probeer de jonge gasten op te voeden"

Snelders: "Ik probeer de jonge gasten op te voeden"
Foto: © SC

Kristof Snelders ruilde anderhalf jaar geleden Cercle Brugge voor tweede klasse. Na een moeilijk seizoen met SK Beveren, heeft de 28-jarige Antwerpenaar met fusieclub Waasland-Beveren eindelijk het voetbalgeluk gevonden.

Voetbal in tweede klasse. Dat is bijten in de bal, en als het nodig is in de kuiten van de tegenstander. Strijden om iedere morzel grond. Uitdelen en incasseren. Althans dat etiket van ‘vechtvoetbal’ en tweede klasse gaan hand in hand zoals Bono en rechtvaardigheidsgevoel. De tijden zijn echter veranderd.

“Maar het niveau van tweede klasse is de laatste jaren de hoogte ingegaan”, stelt Snelders tevreden vast. “Er is nog een groot gat met eerste klasse. Dat merk je aan de moeilijkheden die Lierse en Eupen hebben. Maar tweede klasse is niet langer vechten, stampen en wroeten. Ik was aangenaam verrast. Er wordt echt gevoetbald.”

Bergen favoriet

Wie is voor jou de grote favoriet om de hoofdprijs weg te kapen?

(Beslist) Bergen. Die ploeg komt het meest in aanmerking om de titel te pakken. Ze hebben bij ons wel verloren, maar met Jarju en Matumona misten ze toen twee belangrijke spelers met interlandverplichtingen.”

“Ik was aangenaam verrast door het niveau in tweede klasse. Er wordt echt gevoetbald.”

“Dender, Lommel Antwerp, …  Ik denk dat ze op het einde van de rit allemaal iets te kort zullen komen. Na de goede start van Antwerp dacht iedereen: ‘Dat is de ploeg om naar uit te kijken’. Na een nul op negen zijn ze weggezakt naar de negende plaats. Maar het zal allemaal afhangen van detiails. Iedereen kan van iedereen winnen.”

Met ja 28 jaar en je passages bij Germinal Beerschot, Brussels en Cercle Brugge ben je één van de meest ervaren spelers bij Waasland-Beveren.Hoe probeer je die rol in te vullen?

“Ik ben veel met die jonge gasten bezig. Zelf heb ik het geluk gehad om een vader te hebben die zelf voetbalde. Hij heeft me geleerd hoe ik me moet verzorgen, hoe ik mijn vrije tijd moet besteden. Daar ben ik heel dankbaar voor. Ik besef dat veel jongens die opvoeding niet hebben meegekregen en probeer hen dat toch mee te geven.”

“Zo raad ik hen aan om niet heel de dag op de PlayStation te spelen. Ze kunnen beter een goede job zoeken of hun school meer aandacht geven. Het is een feit dat jongeren nu veel mondiger zijn geworden dan vroeger, maar ik heb toch het gevoel dat ze naar mij luisteren en alles goed oppakken.”

Clepkens kan hogerop

Naar welke speler van Waasland-Beveren moeten we uitkijken?

Michael Clepkens is een onderschatte doelman. Die heeft ontzettend veel kwaliteiten. Ik begrijp niet dat hij zo lang in derde klasse is blijven hangen. Hij kan zeker nog hogerop, maar blijft daar vrij nuchter in. Een attitude die zijn kans op slagen alleen maar verhoogt.”

Volgende week wacht er nog een leuk toetje met de bekerwedstrijd tegen Charleroi.

“Het is een leuk extraatje, maar het is voor ons geen ambitie om door te stoten. Met de1/16de finales hebben we ons doel al bereikt. De competitie blijft tien keer zo belangrijk.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties