Preud'homme zal zijn speelwijze niet aanpassen tegen PSV

Dennis Smeyers
| 0 reacties
Preud'homme zal zijn speelwijze niet aanpassen tegen PSV
Foto: © SC

Niet alleen in België staat er een topper op het programma, ook in Nederland maakt men zich op voor een pittig duel. Landskampioen FC Twente speelt vanavond tegen koploper PSV.

Michel Preud'homme, coach van de Nederlandse landskampioen houdt de druk alvast van zijn ploeg weg. "Zij moeten, wij willen", verklaarde de voormalig trainer van AA Gent en Standard. Toch ontkent Preud'homme zeker niet dat het hier gaat om een absoluut topduel.

Een Europese wedstrijd, een duel op Champions League-niveau', aldus de coach. 'Het is geen toeval dat PSV koploper is. Het heeft een heel goede ploeg met veel kwaliteit in elke linie. De druk ligt bij hen. Zij moeten, wij willen.' Preud'homme leeft nog in onzekerheid over zijn basiselftal. Wout Brama en Dwight Tiendalli zullen er zeker niet zijn door blessures, terwijl Rasmus Bengtsson een twijfelgeval is vanwege darmklachten.

"Helaas kunnen we tegen PSV niet beschikken over al onze troeven, maar we hebben vaker met anders spelers op bepaalde posities gespeeld", zei Preud'homme. "Op sommige momenten heb je lang voor de tijd al het elftal in je hoofd, terwijl op andere momenten je de keuze later moet maken. Dit keer zal ik zaterdagochtend vroeg de laatste keuze maken wie er speelt."

De Waal is ondanks zijn kopzorgen niet van plan zijn speelwijze aan te passen. "Wij blijven een ploeg die wil voetballen als het de bal heeft. We hebben een paar kwetsuren, maar we beginnen de wedstrijd niet met een andere opvatting."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties