Supportersfederatie KV: "Geen respect van bond en dus klacht"

Jarryd Naegels
| 33 reacties
Supportersfederatie KV: "Geen respect van bond en dus klacht"
Foto: © SC

De VZW Forza Malinwa, supportersfederatie van KV Mechelen, heeft gereageerd op het uitstellen van Eupen – KV. Ze zijn ‘ontzet’ bij de federatie over de late beslissing van scheidsrechter Flament om de match uit te stellen. “We gaan klacht indienen.”

 “Via mediakanalen was het duidelijk geworden dat het veld wellicht niet bespeelbaar zou zijn. Telefonisch contact met de voorzitter van Eupen leerde ons dat we niets anders konden doen dan afwachten wat de arbiter ging beslissen.”

“We konden dus niet anders dan al onze bussen te laten vertrekken richting Eupen. Toen de meeste bussen Luik hadden bereikt of gepasseerd werd duidelijk dat de partij niet doorging. Iedereen moest dus terugkeren met een sportieve en financiële kater omdat de bond niemand eerder had gestuurd om het veld te inspecteren.”

“Deze nieuwe blunder van de voetbalbond getuigt van weinig respect tegenover de fans van KV. Het KMI had nochtans op voorhand gezegd dat het constant ging regenen. Ze wisten ook dat wij een busrit van 150km voor de boeg hadden en dat het veld in Eupen een zwembad was.”

“Onze federatie heeft dan ook beslist, na onderling overleg met de club, om een klacht in te dienen. Op die manier hopen we dat dergelijke toestanden niet meer gebeuren en dat er een deel van de financiële verliezen kan gerecupereerd worden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties