Cercle-supporters boycotten match tegen Club Brugge

Bram Coenen
| 107 reacties
Cercle-supporters boycotten match tegen Club Brugge
Foto: © SC

De Ultras Bryggja, één van de belangrijkste sfeergroepen van Cercle Brugge boycotten de wedstrijden tegen Club Brugge van komende zondag. Ze doen dit uit protest tegen de schandalig hoge ticketprijzen.

De supporters van Cercle Brugge moeten komende zondag 26 euro neertellen voor een kaartje. Vorig seizoen hadden de Ultras Bryggja al aangekondigd elke wedstrijd te boycotten waar ze meer dan twintig euro voor moesten betalen.

"De verantwoordelijken van de Belgische voetbalploegen en Belgacom TV merken immers dat, ondanks het protest, de supporters toch blijven komen naar de matchen en zo hun portefeuille aan deze geldwolven blijven ledigen. Hierdoor komen er van hun kant geen aanpassingen, waardoor de supporter weer eens de pineut is. Wij zien ons genoodzaakt deze maatregelen te treffen, aangezien alle slogans gecensureerd worden en andere protestacties ook worden tegen gewerkt of niets uithalen", aldus de supportersgroep in een reactie.

"Wij pleiten bij deze nogmaals voor een uniform en eerlijk prijsbeleid ten aanzien van de (bezoekende) supporters. Twintig euro blijft voor ons de maximumprijs, de bal ligt in het kamp van de besturen van de Belgische voetbalploegen. Zolang er geen eerlijk en uniform prijsbeleid komt hopen wij dat meer en meer verantwoordelijken van Belgische voetbalploegen initiatieven nemen zoals het bestuur van KRC Genk dit deed. Supporters van elke ploeg die bij Genk op bezoek komt betalen net dezelfde prijs die de supporters van Genk op verplaatsing bij die ploeg betalen, een initiatief dat wij alleen maar kunnen toejuichen", aldus de Ultras Bryggja.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties