De Ceulaer: "Ben prototype van diepe spits"

Nico Wieme
| 3 reacties
De Ceulaer: "Ben prototype van diepe spits"
Foto: © SC

Met twee doelpunten tegen KV Mechelen kroonde Benjamin De Ceulaer zich tot matchwinnaar. De Limburger toonde zich na de match ook een uitstekend humorist. "Ik heb alle kwaliteiten die een diepe spits moet hebben."

Benjamin De Ceulaer verklaarde na de match van Lokeren tegen KV Mechelen aan onze redactie dat zijn team een grote weerbaarheid had getoond. "Als je tegen dit Mechelen een achterstand kan ombuigen, dan ben je mentaal sterk. Malinois is een taaie klant en in het begin van de match lieten zij zich meedrijven door hun enthousiaste aanhang. Gelukkig hebben onze fans zich snel boven die van hen gezet."

Peter Maes speelt zijn pocketspits de laatste tijd steeds meer als diepe spits uit. "Voor die positie heb ik alle kwaliteiten: groot, sterk en absoluut niet wendbaar. Sinds ik op die plaats speel, ben ik beginnen scoren. Op hoge ballen probeer ik zoveel mogelijk mijn lichaam te zetten en op die manier lok ik veel vrije trappen uit. Met iemand als Ivan Leko weet je dat dit telkens voor gevaar zorgt."

Kopbalsterk

En De Ceulaer ging verder de ironische toer op. "Ik scoor de gelijkmaker opnieuw met het hoofd. En dat is zeker niet mijn eerste kopbaldoelpunt. Pas op, dat is wel normaal voor een kopbalsterke spits van 1 meter 75."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties