Martens, Mertens en Ivens juichen in Nederland

Fabian Morren
| 0 reacties
Martens, Mertens en Ivens juichen in Nederland
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Afgelopen weekend was er wisselend succes voor de Belgen in Nederland. Toby Alderweireld en Jan Vertonghen bleven in de topper tegen PSV steken op een 0-0-gelijkspel.

Michel Preud'homme verloor met FC Twente van AZ Alkmaar: 1-2. Het was de eerste thuisnederlaag in 37 wedstrijden voor het team uit Enschede. Bij AZ speelde Maarten Martens één helft.

Met Utrecht - NEC Nijmegen was er ook een duel, met een behoorlijk aantal Belgen aan de aftrap. Dries Mertens en Jan Wuytens (Utrecht) wonnen makkelijk met 4-0. Bij NEC werden Bjorn Vleminckx en Thomas Chatelle na een uur spelen naar de kant gehaald.

FC Groningen klimt naar de derde plaats in het klassement na een 2-0-overwinning tegen Feyenoord. Jonas Ivens stond naar goede gewoonte weer in de basis.

Heerenveen veegde de vloer aan met Willem II (5-0). De Belgische doelmannen van beide clubs bleven op de bank (Kenny Steppe bij Heerenveen en Davino Verhulst bij Willem II, red.).

Een doelpunt van Stein Huysegems was niet voldoende voor coach Harm Van Veldhoven om met Roda JC punten te pakken bij De Graafschap. De club uit Kerkrade verloor met 3-1. Bij de thuisploeg begon Steve De Ridder in de basis, Geoffrey Hairemans mocht invallen.

Birger Maertens kon geen punten pakken op het veld van Vitesse. Heracles verloor met 2-0. Maertens speelde de hele wedstrijd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties