Groep A: Twente niet naar achtste finales Champions League

Groep A: Twente niet naar achtste finales Champions League
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

FC Twente kan kwalificatie voor de achtste finales van de Champions League op zijn buik schrijven. Het verloor vanavond met 1-0 van Internazionale, bovendien won Tottenham thuis van Werder Bremen.

Twente speelde aanvankelijk goed mee tegen Internazionale, maar kwam toch goed weg wanneer Wesley Sneijder een vrije trap op de lat krulde. Ook daarna had de thuisploeg nog enkele uitstekende kansen via onder meer Samuel Eto'o en Esteban Cambiasso, maar Twente-doelman Nikolai Mihailov ging telkens uitstekend plat. Ook Twente kon eens dreigen via Theo Janssen, maar Inter-doelman Castelazzi liet zien een betrouwbaar vervanger te zijn voor Julio César. Gerust werd er dus met een 0-0-stand op het bord.

Zo'n tien minuten na de pauze wist de thuisploeg dan toch de score te openen. De Twente-defensie kreeg de bal niet goed weg, Cambiasso stelde zich geen vragen en poeierde voorbij een kansloze Mihailov in doel. De thuisploeg wou meer, maar moest toch uitkijken voor de snedige tegenprikken van Twente. Zo besloot de ingevallen Denny Landzaat nog eens op de lat.

Internzionale hield echter al bij al makkelijk stand en is door deze zege verzekerd van kwalifcatie voor de achtste finales. In de andere wedstrijd van Groep A vloerde Tottenham met 3-0 Werder Bremen via goals van Kaboul, Modric en Crouch. Zodoende zijn ook de Engelsen zeker van kwalificatie voor de achtste finales. Twente mag verder in de Europa League, voor Werder Bremen zit het Europees voetbal voor dit seizoen erop.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties