'Corrupt' FIFA-lid ontkent beschuldigingen

'Corrupt' FIFA-lid ontkent beschuldigingen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Issa Hayatou heeft ontstemd gereageerd op de beschuldigingen over corruptie. De BBC beweerde eerder dat de voorzitter van de Afrikaanse voetbalbond tussen 1989 en 1999 miljoenen euro's aan steekpenningen ontving.

Hayatou, die al meer dan twintig jaar aan het hoofd staat van de Afrikaanse voetbalbond (CAF) werd afgelopen maandag in een BBC-reportage in opspraak gebracht. "Ze hebben mijn eer aangetast. Als ik corrupt was, stond ik niet zo lang aan het hoofd van de CAF", aldus Hayatou, die niet begrijpt dat de BBC nu met de zaak komt. "Wat ze hebben laten zien, dateert van zestien jaar geleden. Waarom hebben ze dat niet eerder getoond?"

De Kameroener bevestigde dat hij weldegelijk 20.000 euro ontvangen heeft van Sportmarketingbedrijf ISL, maar beweert dat dit was uit solidariteit in het kader van de 40-jarige verjaardag van de Afrikaanse voetbalbond.

Hayatou mag komende donderdag overigens gewoon stemmen, wanneer het Uitvoerend Comité van de FIFA beslist wie de WK's van 2018 en 2022 toegewezen krijgt.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties