Gullit: "We verdienen het WK"

Bram Coenen
| 8 reacties
Gullit: "We verdienen het WK"
Foto: © SC

Komende donderdag is het eindelijk zover, dan wordt bekendgemaakt wie het WK 2018 mag organiseren. Voorzitter van 'TheHollandBelgiumBid' Ruud Gullit blijft alvast geloven dat België en Nederland het WK toegewezen zullen krijgen.

Gullit sprak vanmiddag samen met zijn collega-ambassadeurs van 'TheHollandBelgiumBid' de verzamelde pers in Zürich toe. De ex-topvoetballer bracht er alvast de sfeer in met een dansje op de tonen van 'Kleintje Pils'. "Ik hoop dat ik donderdag na de verkiezing voor de organisatie van het WK voor 2018 en 2022 nog meer te vieren heb. Maar onthoud mijn woorden, Nederland en België hebben zeker een goede kans", zei Gullit.

De Nederlander beseft dat België en Nederland geen favoriet zijn, maar denkt dat dit misschien in hun voordeel kan spelen. "We zijn nog steeds de underdog. Maar het zegt genoeg dat Engeland, Rusland en Spanje samen met Portugal serieus rekening met ons zijn gaan houden. Ik vind dat we het WK ook verdienen. Van alle toonaangevende voetbalnaties hebben alleen wij nog nooit een mondiale eindronde gekregen. Bovendien hebben we een goed bid, dat zeker niet onderdoet voor dat van onze concurrenten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties