Groep F: CSKA Moskou maakt er doelpuntenkermis van

Ruben Philippe
| 2 reacties

CSKA Moskou heeft donderdagavond wel heel overtuigend gewonnen van Lausanne-Sport. De Zwitsers werden naar huis gestuurd met 5-1 op het scorebord.

Na iets meer dan twintig minuten stond de thuisploeg al op een dubbele voorsprong. Tomáš Necid bracht de openingstreffer op het bord. Amper vier minuten later maakte Sekou Oliseh er 2-0 van. Laussane-Sport bracht daar weinig tegenover. De bezoekers moesten zelfs met een nog grotere achterstand de kleedkamers in na de treffer van Zoran Tošiæ.

In de tweede helft hield Moskou de doelpunten voor het laatste. Alan Dzagoev en opnieuw Necid brachten de forfaitscore aan op het scorebord. Abdul Carrupt wist in de slotminuten nog de eerredder voor Laussane-Sport te maken. CSKA Moskou was eerder al zeker van kwalificatie voor de zestiende finales, voor Lausanne Sport zit het Europese avontuur erop.

Ook Sparta Praag wist zich vanavond te verzekeren van een plaats in de zestiende finales dankzij een 2-2-gelijkspel bij Palermo. Rigoni bracht de Italianen op voorsprong, maar net na de pauze wist Kladbroevsky de Tsjechen opnieuw op gelijke hoogte te brengen. Pinilla bracht Palermo nadien opnieuw op voorsprong, maar nog geen drie minuten later deed Kucka de Italiaanse hoop alweer teniet. Verder kwam Palermo, dat zelfs nog Goian en Pastore met rood verloor niet meer. Voor de Italianen zit het Europese avontuur er meteen op.