Boze Zwitsers gaan de FIFA doorlichten

Boze Zwitsers gaan de FIFA doorlichten
Foto: © SC

In Zwitersland zijn ze het beu dat het land in een negatief daglicht wordt gesteld door wat de FIFA, de wereldvoebalbond, allemaal uitsteekt. De Zwitsers zijn van plan het potje te onderzoeken.

De Zwitsers zijn ervan overtuigd dat hun land imagoschade lijdt door de fratsen van de FIFA. Ueli Maurer, de Zwitserse minister van Sport, heeft al zijn bezorgdheid uitgesproken over de sportbonden die in zijn land zijn gevestigd en in verband worden gebracht met corruptie.

Maurer heeft aan de Swiss Sport Agency, een onderdeel van de overheid daar, de opdracht gegeven om een onderzoek naar corruptie te starten. Hierbij zal de FIFA zeker onder de loep genomen worden.

Zwitserland staat in de wereld bekend als een ultraneutraal land en daarom zijn er maar liefst vijftig grote sportbonden gevestigd. Ook de UEFA en het IOC hebben hun hoofdzetel in het Alpenland. Zij krijgen er momenteel een fiscaal voordeel en vallen buiten de Zwitserse anti-corruptiewetgeving. De verwachting is dat het onderzoek dat nu wordt ingesteld ertoe zal leiden dat deze sportbonden voortaan wel aan die wetgeving onderhevig zullen zijn. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties