Stadion KV Mechelen wordt op 14 januari openbaar verkocht

Steurbaut Kersten
| 43 reacties
Stadion KV Mechelen wordt op 14 januari openbaar verkocht
Foto: © SC

Het stadion van KV Mechelen wordt op 14 januari openbaar verkocht. Dat heeft notaris Dirk Luyten vastgelegd. Bij KV Mechelen hopen ze voor die datum nog een andere oplossing te vinden.

In december 2002 ging KV Mechelen in vereffening. Omdat er geen onmiddelijke oplossing werd gevonden over het stadion huurde KV Mechelen dat de voorbije acht jaar van vereffenaar Joan Dubaere.

Zowel KV Mechelen als ex-voorzitter Willy Van den Wijngaert zijn geïnteresseerd om de gronden van het stadion over te nemen. Daarnaast worden ook nog de gronden van jeugdacademie verkocht.

Het is echter nog niet zeker of de openbare verkoop effectief zal plaatsvinden. KV Mechelen zal er alles aan doen om vooraf nog tot een oplossing te komen. “Alle opties liggen nog open: een vooraf onderhandelde oplossing of een echte verkoop, het kan nog allemaal”, zegt Thierry Lammar, advocaat van de Antwerpse club.

“We onderhandelen ondertussen verder om voor 14 januari onderling tot een oplossing te komen. Lukt dit toch niet, dan zullen we alle mogelijkheden benutten om het stadion te verwerven tijdens de openbare verkoop.”

Een openbare verkoop wil niet meteen zeggen dat KV Mechelen moet verhuizen als ze naast het net vissen.  “Het is immers zo dat een bestemmingswijziging van de gronden (momenteel is dit recreatiegebied en kunnen er dus geen huizen of bedrijven gebouwd worden, nvdr) niet zomaar kan en dat de stad ons hiervoor garanties heeft gegeven. Sowieso zal de  eigenaar altijd met ons moeten praten over een redelijke huurprijs.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties