Simons: "Beklaag me overstap naar Duitsland niet"

Simons: "Beklaag me overstap naar Duitsland niet"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Timmy Simons heeft bij Nürnberg nog geen minuut gemist: 1530 speelminuten heeft hij dit seizoen al achter de kiezen. De transfer van PSV naar Duitsland blijkt een voltreffer voor de Rode Duivel.

"Nürnberg was dan ook een weloverwogen keuze", benadrukt Simons in Het Belang van Limburg. "In de tweede helft van vorig seizoen zat ik bij PSV geregeld op de bank. Maar ik wist van mezelf dat ik nog altijd een goed niveau haalde."

"Toen vervolgens Nürnberg zich meldde voor mij, vond ik dat een leuke uitdaging. Tot nu toe beklaag ik me die overstap geen seconde. Ik ben content dat ik dit op mijn leeftijd nog mag meemaken."

De jaren lijken geen vat te hebben op Simons. "Ik merk dat de recuperatie na een zware inspanning iets langer duurt. Logisch. Op je 20ste kan je blijven gaan. Dat is op je 34ste wat minder. Maar voor de rest... ik heb niet alleen geen enkele wedstrijd gemist. Ik heb ook nooit forfait gegeven voor een training. En ik verzeker je, in Duitsland wordt er pittig getraind. Voor mij niet gelaten, mijn lichaam heeft veel training nodig."

Bovendien veroverde Simons opnieuw een stek bij de Rode Duivels. "Ik heb er nooit aan getwijfeld dat ik nog iets kon betekenen voor de nationale ploeg. Ik heb de deur ook nooit dichtgesmeten. Integendeel. Maar als een trainer je niet selecteert, moet je wachten op een nieuwe kans en niet bij de pakken blijven zitten. Dat is wat ik gedaan heb. Met succes", weet de middenvelder.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties