Uitkijken naar clash tussen Iran en Irak

Manuel Gonzalez
| 11 reacties
Uitkijken naar clash tussen Iran en Irak
Foto: © SC

Op 7 januari start in Doha (Qatar) de Asian Cup 2011. Groep D brengt de clash tussen eeuwige rivalen Iran en Irak, een wedstrijd om naar uit te kijken.

De loting koppelde sportieve en politieke rivalen Iran en Irak aan elkaar in groep D. Beide landen vochten een hevige oorlog uit, ook wel de Eerste Perzische Golfoorlog genoemd. De oorlog duurde van 22 september 1980 tot 20 augustus 1988.

Extra detail is dat Irak de titelverdediger van 2007 is en aartsrivaal Iran maar al te graag de scalp van de regerende Aziatische kampioen wil. Iran won voor het laatst de Asian Cup in 1976, al 35 jaar geleden.

"De laatste keer dat we tegen Irak speelden wonnen we met 2-1 op de West-Aziatische spelen", zegt middenvelder Teymourian, ooit aan de slag in de Premier League bij Bolton en Fulham en nu onder dak bij Tractor Sazi Tabriz in de Iraanse competitie.

"Het is een moeilijke wedstrijd maar ik heb vertrouwen dat we het tot een goed einde kunnen brengen. Zondagavond wonnen we vriendschappelijk met 1-0 van Angola, we zijn er klaar voor."

"Iedereen bij Iran is klaar voor dit kampioenschap. We hebben ons goed voorbereid en willen zolang mogelijk meedraaien. Onze doelstelling is om eind januari de beker in de lucht te steken."

"Onze nationale ploeg is ook een goede mix van ervaren rotten en jonge spelers die er pas bij zijn gekomen. Op die manier bouwen we aan de toekomst zonder de ploeg aan zijn lot over te laten. De mensen verwachten veel van ons. We willen hen een titel teruggeven voor alle steun."

Iran en Irak treffen elkaar op de eerste speeldag in groep D op 11 januari. De wedstrijd is rechtstreeks te volgen op Eurosport 2.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties