KVV genekt door de lijnrechter op Sinaai.

Hendrik De Vriesere
KVV genekt door de lijnrechter op Sinaai.
Foto: © SC

Het waren de bezoekers die het hef in handen namen, maar zonder veel gevaar te scheppen. Maar de thuisploeg herstelde snel om alles in evenwicht te houden. Het kon 1-3 zijn maar KVV.Zelzate moest vrede nemen met gelijkspel, dus een verlies van 2 punten.

Sinaai-KVV  2-2

 

Lijnrechter nekt KVV, met verlies van 2 punten tot gevolg

 

Het eerste kwartuur nam KVV het heft in handen zonder gevaar te scheppen. Sinaai herstelde het evenwicht. De eerste kans via Pieter Roggemans, ging voorlangs. Christophe Ost probeerde de keeper te belagen maar het schot was te zwak. Na een tekort terugspelen van Kjell Vandevyvere kon Frederique De Vleesschauwer de bal nog net voldoende beroeren om Joeri Bracke het scoren te beletten.

Vrijschop genomen door Kevin Lambert, ging over het doel. Christophe tikte tot bij broer, Mathieu. Deze viseerde met een gekrulde lob de winkelhaak. Keeper, Koen Jacobs kon met vingertoppen de bal over het doel tikken.

Naar het einde van de eerste helft zette KVV terug meer druk. Mathieu kreeg de bal via Kjell toegespeeld en zette voor, naar de zich aan de tweede paal opgestelde kersvers vader geworden, Darryl Radwidjan. Darryl(42’) joeg de bal tegen de touwen zodat er met een 0-1 voorsprong kon gerust worden.

De feestvreugde duurde niet lang, amper vijf minuten na de rust hingen de bordjes terug in evenwicht. Joren Hebberecht werd foutief neergemaaid, bleef kermend liggen, de ref liet gewoon doorspelen. Daan Ongena, profiteerde van de ontreddering, om te scoren.

Verder viel er nog een schot van Mathieu te noteren, die naast ging en een knal van Niek van Sprundel die nog net door de keeper kon overgetikt worden.

Het verhoopte tweede doelpunt werd ingeluid door Joren, naar Niek, die koelbloedig, de bal tegen de netten joeg.

Toen begon de onemanshow van de eerste lijnrechter, eerder al meer begaan met de uitlatingen van de supporters en verbaal tegen de trainer omwille van een geplande vervanging. De ingevallen, Noam Dierickx knalde van ver op de lat, de bal kwam in bezit van Niek die zijn doelpuntensaldo op 21 wou brengen maar de HEER lijnrechter, besliste daar anders over en appelleerde tot complete verbazing van de meegereisde supporters voor buitenspel. Ook de spelers waren onthutst en Sinaai kon nogmaals van een verwarrende situatie profiteren om de gelijkmaker te scoren.

Pittig detail: Toen Niek zijn verhaal waarom het doelpunt niet werd gevalideerd bij de heer haalde  gaf deze RIDDERLIJK toe, dat het buitenspel geen rol speelde maar dat KVV de zege niet verdiende daar  hij het gemekker van de trainer beu was. De trainer werd eerder op diens aanwijzen uit de neutrale zone geweerd. Begrijpen wie begrijpen kan.

Besluit: Normaal was de uitslag 1-3, nu zijn er twee punten verloren gegaan door overmacht.

 

Doelpunten:

                0-1: 42’ Darryl Rawidjan assist Mathieu Ost

                1-1: 48’ Daan Ongena

                1-2: 80’ Niek Van Sprundel assist Joren Hebberecht

                2-2: 90’ Stijn Poppe

 

Opstelling: De Vleesschauwer Frederique-Hebberecht Joachim-De Letter Niko-De Neve Tom-Ost Christophe-(57’Boucheta Hakim) -Vandevyvere Kjell - Bogaert Ennio -Van Sprundel Niek- Hebberecht Jorgen-Ost Mathieu(62’Dierickx Noam)) -Radwidjan Darryl(88’Longeuville Derrit)

Gele kaarten: Joren Hebberecht: Derde gele kaart, is er zodoende niet bij, volgende speeldag tegen Merendree

                          Kjell Vandevyvere

                      Gekwetstenboeg: Kevin Druwé: Kwetste zich donderdag op de training(hamstrings)

                                                       Stephen Cox: Grote teen, vrijdag opgelopen, tijdens wedstrijd minivoetbal

                                                        

    Kristof Janssens: Pas zaterdag terug van skiverlof

 

 

 

 

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (2A)

Nieuwste reacties