Analyse Ex-tweedeklassers starten sterk in 2011

carol Vander Cruyssen
| 17 reacties
Ex-tweedeklassers starten sterk in 2011

Hamme, Ronse en Deinze wonnen dit weekend en schuiven verder op. Aalst omzeilde moeilijk klip. Hoogstraten bleef baas in derby. In Sint-Niklaas zorgde de scheidsrechter voor kleur. De West-Vlaamse degradatietopper eindigde op een kleurloos gelijkspel.

Periodestand fors door elkaar geschud

Met een 14 op 18 onder nieuwe trainer Jean-Pierre van De Velde, maakt Vigor Hamme niet alleen een sprong in het klassement, het mengt zich nu ook fors in de strijd voor de 2de periode. Vigor maakte brandhout van het nummer 2 in de stand, Coxyde, dat het verlies van Papa Sene zo te zien moeilijk kan verwerken. Na minder dan een kwartier leek de match al gespeeld, via knappe doelpunten van Sucaet en De Lange. Nicolas zou nog een tweede keer scoren en samen met nog goals van Scarpino en De Meyer zorgen voor de forfaitscore. Wordt VW Hamme de ploeg van de terugronde? Ook die andere ex-tweedeklasser, SK Ronse, doet het goed in sluipt op zijn kousenvoeten de top 3 binnen. Spectaculair is het tot op heden niet, wat de ploeg uit de Vlaamse Ardennen brengt, wel efficiënt. Tegen staartploeg Cappellen begon het nochtans slecht, want halverwege de eerste helft bracht Uzoma de bezoekers op voorsprong. Net na rust en in het zicht van de eindmeet kon Ronse dan toch afstand nemen. Timmerman en Arena waren de killers van dienst. Ronse pronkt met de beste verdediging en houdt zijn kansen op de tweede periodetitel gaaf. SK Deinze rukt na een desastreuze start verder op. Tegen gouwgenoot KSV Oudenaarde behaalde het op karakter een verdiende zege. Deinze kwam op het kwartier op voorsprong via Pottie. De bezoekers drukten, maar misten enkele sterkhouders en de nodige creativiteit om de thuisverdediging in zware problemen te brengen. Kort na de rust besliste Papa Meïsa Ngom na een knap nummertje de match. Oudenaarde is leider af in de tweede periode en zakt na een 0 op 6 ook wat weg in de algemene stand. Deinze hoeft zich geen zorgen meer te maken en kan rustig lonken naar de 2de periodestand 

Hoogstraten voornaamste belager van leider Aalst?

Hoogstraten zette zijn sterke thuisreputatie de nodige kracht bij. In de Kempense derby tegen Dessel Sport was alweer een hoofdrol weggelegd voor topschutter Fockaert. Hij zorgde met zijn 18de en 19de treffer van het seizoen voor een comfortabele ruststand. In een aangename wedstrijd bracht El Idrissi de spanning terug, maar Tilburgs maakte het kort voor het einde af. HVV lijkt momenteel de zwaarste belager te zijn van leider Eendracht Aalst dat een niet te onderschatten trip naar Klein-Brabant maakte. Wouter Moreels en Crispijn zorgden echter voor de rust al voor een min of meer veilige voorsprong. Het slotoffensief van thuisploeg Bornem leverde enkel nog de aansluitingstreffer via Verroken. Racing Waregem lijkt op drift na zijn zege op leider Aalst. Het verloor nu al voor de 4de keer op rij. Op KM Torhout kon het eindelijk nog eens scoren via Vervaecke. Op slag van rust scoorde Devriendt de op dat moment gevleide gelijkmaker. In een veel sterkere 2de helft kon opnieuw Devriendt scoren en met deze nieuwe driepunter lijkt Torhout zich definitief uit de gevarenzone weg te werken. Sterker nog: wint het zijn twee uitgestelde matchen, dan wordt het medeleider in de tweede periode. Waregem zal zich moeten herpakken. 

Scheidsrechter Wille kleurt derby

Onderaan speelden Izegem en Wielsbeke een draak van een degradatieduel, dat op een logische brilscore eindigde. Enkel thuisspeler Coghe kon voor wat dreiging zorgen. Izegem deelt nu wel de barrageplaats met Olsa Brakel. De geelzwarten kwamen in Geel-Meerhout nauwelijks in het stuk voor. Hulptrainer Erik Franken, die de fakkel van de gewipte Dillen overnam, zag zijn ploeg na een matige eerste helft op voorsprong komen via Van Aerschot. In een sterk 4de kwartier maakte Verbroedering brandhout van zijn zwakke opponent. Janssens, Van De Weyer en Plessers zorgden voor de ruime score. Sint-Niklaas zag zijn topschutter Rodrigo De Oliveira vertrekken naar Rupel Boom en ontving dus gehandicapt overbuur Temse. Gescoord werd er niet, maar scheidsrechter Wille speelde de absolute hoofdrol. Liefst 7 bezoekers kregen een gele kaart onder de neus geduwd, de thuisploeg incasseerde er 5, helaas voor hen zaten daar 2 dubbele boekingen bij voor De Keersmaecker en Van Oppens. Temse bleef ondanks de numerieke meerderheid speculeren op het gelijke spel. Het behaalde zo na 6 opeenvolgende nederlagen eindelijk nog eens een punt.

Uitslagen speeldag 20:

KM Torhout - KRC Waregem: 2-1

Geel-Meerhout - Olsa Brakel: 4-0

SK Deinze - SV Oudenaarde: 2-0

Hoogstraten - Dessel Sport: 3-1

Bornem - Eendracht Aalst: 1-2

SK Sint-Niklaas - SV Temse: 0-0

Izegem - Wielsbeke: 0-0

SK Ronse - Cappellen: 2-1

Hamme VW - Coxyde: 5-0

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties