De Greef: "Bij eerste van RSCA is alles quasi perfect"

De Greef: "Bij eerste van RSCA is alles quasi perfect"
Foto: © SC

Arnaud De Greef is één van de toptalenten van Anderlecht. De jonge verdediger werd voor zijn goede prestaties beloond met een vliegtuigticket naar La Manga waar Anderlecht op stage is.

"Ik voetbal intussen inderdaad al 13 jaar bij Anderlecht", zegt De Greef op de website van Anderlecht. "Ik heb mijn vorming gekregen als centrale verdediger, maar af en toe speel ik ook als verdedigende middenvelder. Die afwisseling is wel leuk, maar mijn voorkeur blijft toch uitgaan naar de positie centraal achterin." 

De stage in La Manga is een leuke beloning voor hem. "Door een week constant met de eerste ploeg te trainen, leer je echt veel bij. Jeugdspelers worden ook steeds met open armen ontvangen door de A-kernspelers. Ze zijn echt heel vriendelijk en helpen ons met goeie raad vooruitgang te boeken."

"Als ik moet vergelijken met de trainingen bij de beloften dan zou ik zeggen dat het verschil vooral zit in de kwaliteit van uitvoering. Bij de beloften is dat af en toe nog slordig, maar hier is dat echt quasi perfect. Voor de rest is er natuurlijk ook een serieus verschil in ritme. Hier gaat alles zoveel sneller. Dat was vooral in het begin aanpassen, maar intussen heb ik dat ritme stilaan wel beet en verloopt alles prima."

"Zoals elke jongere die speelt bij Anderlecht hoop ik ooit door te breken in de eerste ploeg. Voor dit seizoen zou het mooi zijn als ik nog een paar keer de bank zou halen en wie weet zelfs een paar speelminuten zou krijgen ..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties