Stadion KV Mechelen wordt deze middag openbaar verkocht

Steurbaut Kersten
| 41 reacties
Stadion KV Mechelen wordt deze middag openbaar verkocht
Foto: © SC

KV Mechelen staat voor een belangrijke dag. Om 15 uur deze middag wordt het stadion van de club openbaar verkocht. Zo kan iedereen het deze middag tot eigenaar van het Mechelse stadion schoppen.

Iedere persoon die interesse heeft, is deze middag welkom bij de openbare verkoop. Er is geen instelprijs vastgelegd en een bankwaarborg en twintig procent van de kosten volstaat deze middag om het zaakje af te handelen.

De verkoop van het stadion is een uitloper van het faillissement in 2002. De voorbije acht jaar was het stadion in handen van vereffenaar Joan Dubaere. Die wil met de opbrengst van de verkoop de toenmalige schuldeisers vergoeden.

Waarom het zo lang moest aanslepen? Een van de schuldeisers, ex-voorzitter Willy Van den Wijngaert maakte aanspraak op het stadion, maar na een juridische strijd trok KV Mechelen aan het langste eind. Mogeljk duikt Van den Wijngaert deze namiddag tijdens de openbare verkoop op.

“Wij gaan absoluut proberen het stadion te kopen”, is Johan Timmermans, de voorzitter van KV, duidelijk in HNB. “Maar of dat gaat lukken is nooit honderd procent zeker. Bij zo'n openbare verkoop is er altijd een onzekerheidsfactor.”

Timmermans kan alvast rekenen op de stad Mechelen. “KV Mechelen is een belangrijke vereniging in onze stad die op een positieve manier bijdraagt tot ons imago. Wij hebben twee instrumenten om de club te steunen. Moreel en met ons ruimtelijk plan. En daar zeggen wij klaar en duidelijk: de terreinen van het stadion zullen recreatiezone blijven.”

KV Mechelen krijgt ook de steun van investeerders en projectontwikkelaars. In ruil voor de grond waar het nieuwe Mechelse stadion zou komen. KV Mechelen plant dan een uitbreiding van zijn huidige voetbaltempel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties