Troosteloos gelijkspel tussen Tottenham en Manchester United
Steven Lammens
| 15 reacties
Troosteloos gelijkspel tussen Tottenham en Manchester United
Foto: © SC

De topper van het weekend tussen Tottenham en Manchester United eindigde zoals het begon. Manchester United moest nog een tijdje met tien man verder na een rode kaart voor Rafael.

Na twee minuten kwamen de bezoekers al dichtbij de openingstreffer. Dimitar Berbatov met een sublieme doorsteekbal naar Wayne Rooney, maar die besloot naast het doel van Heurelho Gomes. Tottenham herstelde stilaan het evenwicht. Na een fout van Michael Carrick op Wilson Palacios kreeg Rafael Van der Vaart een vrije trap, maar die kon Edwin Van der Sar niet bedreigen. De thuisploeg drukte door en Peter Crouch kwam na een voorzet van Luka Modric heel alleen voor Van der Sar, maar kreeg zijn kopbal niet onder controle. Na het sterke openingskwartier van beide ploegen, zakte het tempo drastisch en kregen beide ploegen geen kans meer bijeen gevoetbald.

De tweede helft bracht al niet veel beterschap, de bezoekers wilden wel, maar kregen geen kans meer bijeen gevoetbald. In minuut 72 kreeg Rafael Pereira Da Silva zijn tweede gele kaart en moest dus het veld verlaten na een fout op Benoit Assou-Ekoto. Tottenham werd ineens terug wakker en via Crouch kon het weer sinds lang is dreigen. Zijn schot ging over het doel van Van der Sar. De thuisploeg drukte de bezoekers nu helemaal weg. Van der Vaart kon het geklungel van invaller Javier Hernandez niet afstraffen, zijn schot belandde over het doel.

Tottenham blijft met dit gelijkspel op vijfde plaats op één punt van Chelsea. Manchester United daarentegen komt terug aan de leiding, maar moet deze dezel met de buren van City. Manchester United heeft wel nog twee wedstrijden minder gespeeld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties