Kompany volgt Vermaelen op als 'Beste Belg in het buitenland'

Steurbaut Kersten
| 61 reacties
Kompany volgt Vermaelen op als 'Beste Belg in het buitenland'
Foto: © SC

Vincent Kompany is verkozen tot de Beste Belgische voetballer in het buitenland. De verdediger werkte zich bij Manchester City op tot een onmisbare pion in het geheel van Roberto Mancini. Hij volgt op de erelijst Thomas Vermaelen op.

Voor de derde keer op rij komt de beste Belgische voetballer in het buitenland uit de Premier League. Na Marouane Fellaini in 2008 en Thomas Vermaelen in 2009 gaat de trofee nu naar Vincent Kompany.

De 24-jarige Brusselaar is in zijn derde jaar bij Manchester City uitgegroeid tot de patron van de verdediging. Brian Kidd, assistent-trainer bij The Citizens, noemde Kompany vorige week nog “de beste verdediger uit de Premier League”. Niet slecht met jongens als Nemanja Vidic en John Terry als concurrenten. Ploegmaat Joleon Lescott beschrijft hem als een verdediger met “bovenmenselijke kwaliteiten”.

Wereldkampioen Inter zette de naam van Kompany ook helemaal bovenaan zijn verlangslijstje, maar Mancini is niet bereid om de Rode Duivel naar de Serie A te laten gaan. De Italiaanse coach overweegt zelfs om onze landgenoot tot nieuwe kapitein van Manchester City te bombarderen. Begin deze maand haalde Kompany op training nog zijn vechtende ploegmaats Kolo Touré en Emmanuel Adebayor uit elkaar.

Ook bij de Rode Duivels werd Kompany steeds belangrijker. Ruim een jaar geleden werd de Gouden Schoen van 2004 door Dick Advocaat nog op de tribune gezet nadat recivideerde in laattijdige aankomsten in het hotel van de Rode Duivels. Onder Georges Leekens werd hij terug een toonbeeld voor de nog steeds jonge nationale ploeg.

Erelijst:

2008      Marouane Fellaini (Everton)
2009      Thomas Vermaelen (Arsenal)
2010      Vincent Kompany (Manchester City)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties