Interview David Hubert: "Wij zijn niet verrast"

Yves Brokken
| 7 reacties
David Hubert: "Wij zijn niet verrast"
Foto: © SC

RC Genk kan met een gerust gemoed de terugronde aanvangen. Na 21 speeldagen is zelfs de kampioenstitel nog niet verloren. De 22-jarige David Hubert is onmisbaar geworden op het middenveld en moest nog maar 17 minuten missen.

David Hubert is een jeugdspeler van Racing Genk. In de zomer van 2007 kreeg hij een kans om zich te tonen bij de A-kern. De verdedigende middenvelder uit Ukkel bouwde gestaag maar snel op. Dit seizoen staat zijn plaats in de basiself niet meer ter discussie. Onder Frank Vercauteren kan hij immers zijn geliefde spel spelen.

Hubert voelt zich duidelijk in zijn sas op de positie van verdedigende middenvelder. “Mijn opdracht spreekt voor zich. Ik moet de boel controleren en het spel coördineren. De bedoeling is ook dat ik de spelers voor mij coach, zodat de linies dicht bij elkaar blijven. En zelf probeer ik zoveel mogelijk ballen te recupereren en snel de tegenaanval op te zetten.”

De Limburgers speelden een uitstekende heenronde, maar dat wekt intern geen verbazing. “Wij zijn niet verrast”, meent Hubert. “We speelden al een sterke terugronde vorig seizoen en dat gaf ons niet alleen inzicht in onze kwaliteiten. We tankten toen ook bijzonder veel vertrouwen. In zijn totaliteit was 2010 een fantastisch jaar voor ons.”

En daar wil Genk op voortbouwen. “Kampioen spelen wordt moeilijk”, beseft Genks nummer zes. “Aan Anderlecht hebben we een ferme concurrent. Het is een goeie ploeg die al lang samenspeelt, en bovendien behoren ze elk jaar tot de topfavorieten. Onze betrachting is nu om het hen zo lang mogelijk moeilijk te maken.”

Streven naar het hoogste

“De komende wedstrijden zijn cruciaal. We staan voor een paar moeilijke opdrachten die we moeten omzeilen, te beginnen met Kortrijk zaterdag. Naar mijn mening zullen de eerstvolgende weken de doorslag geven. Tevreden met een tweede plaats kunnen we natuurlijk niet zijn. Als sportman streef je altijd naar het hoogste.”

“Bij aanvang van het seizoen hadden we misschien kunnen tekenen voor de tweede plaats, maar daar moeten we nu niet mee bezig zijn”, vindt Hubert. “Onze ambitie is om zo hoog mogelijk te finishen, dus moeten we gewoon blijven voortdoen zoals we bezig zijn. Op het einde van de rit zullen we dan wel zien waar we staan.”

Hubert is ook persoonlijk gelukkig in Genk. “Ik speel alles, het loopt erg goed voor mij in dit team. Ik heb mijn contract pas verlengd tot medio 2015, dus concentreer ik mij alleen op Racing Genk. Interesse is er altijd, maar van concrete belangstelling heb ik geen weet. Als er een aanbieding komt, bekijken we dat. Een favoriete club heb ik niet, maar de Duitse en Engelse competitie moeten mij zeker liggen.”

Als titularis bij een topclub in de hoogste klasse mag je stilaan ook aan de nationale ploeg gaan denken. “Of ik daar genoeg kwaliteiten voor heb, moet je aan anderen vragen”, bedenkt Hubert. “Ik kan alleen maar mijn best blijven doen en presteren op het veld. Als ik in aanmerking kom, zal ik het wel horen. Het is in ieder geval nog geen obsessie voor mij.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties