Mboyo: "Met veel vertrouwen naar AA Gent"

Steurbaut Kersten
| 11 reacties
Mboyo: "Met veel vertrouwen naar AA Gent"
Foto: © SC

AA Gent heeft vrijdag met Ilombé Mboyo een nieuwe aanvaller binnengehaald. De 23-jarige Congolese Belg beschikt over voldoende zelfvertrouwen om in het Ottenstadion zijn kans te grijpen.

De carrière van Mboyo maakt rare sprongen. Als jeugdspeler werd hij bij Anderlecht doorgestuurd door zijn moeilijk karakter. Na een veroordeling voor geweldpleging en zedenfeiten belandde hij via de gevangenis in Charleroi. Nu timmert Le Petit Pélé aan zijn weg terug naar de top.

Na zes maanden het mooie weer gemaakt te hebben bij KV Kortrijk tekende hij vrijdag een contract voor 4,5 jaar bij AA Gent. “Ik heb voor Gent gekozen omdat het een ploeg is uit de Belgische top”, zegt Mboyo in de Waalse media.

Dury toonde veel belangstelling in mij. Ik besef dat er veel concurrentie zal zijn, maar ik zit vol zelfvertrouwen en zal er alles aan doen om zoveel mogelijk speelminuten te verzamelen. Ik wil nog progressie maken en mijn kans grijpen om in de toekomst een nieuwe stap hogerop te zetten.”

“Dat ik bij Gent een contract voor lange termijn kon tekenen, geeft me een zekerheid. Ik weet dat het een correcte club is en mij in de toekomst niets in de weg zal leggen als ik het hier goed doe. Ik ben ook Hein Vanhaezebrouck dankbaar. Hij heeft me bij Kortrijk de kans gegeven om mijn kwaliteiten te tonen. Ik had ook niet verwacht dat ik deze maand mocht vertrekken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties