Boussoufa: "Lef en flair heb ik aan Ajax overgehouden"

Boussoufa: "Lef en flair heb ik aan Ajax overgehouden"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Mbark Boussoufa speelt donderdag nog maar eens tegen de club waar hij zijn jeugdopleiding kreeg. Zaterdag na de wedstrijd tegen Cercle Brugge sprak hij over wat die match voor hem betekent.

Na zeven jaar in België is het Nederlandse gevoel blijkbaar wel al wat afgekoeld. "Ik voel me wel een beetje Belg", antwoordde Boussoufa op de vraag van een Nederlandse journalist. Die was speciaal afgezakt naar de wedstrijd om Anderlecht aan het werk te zien in het licht van de wedstrijd van donderdag tegen Ajax. "Ik leef wel op z'n Marokkaans. En ja, dat Amsterdams gaat er ook nooit uitgaan. Ik heb nog steeds de spraak."

Boussoufa heeft wel meer overgehouden aan zijn jeugdopleiding bij Ajax. "Het lef en de flair krijg je er bij Ajax ingepompt", lachte de kleine Marokkaan. "Evenals met twee benen naar doel leren trappen. Dat krijg je er allemaal niet meer uit. Ik heb dus veel aan Ajax te danken."

"De wedstrijd zelf is wel niet zo speciaal meer voor mij. Vorig seizoen was dat veel specialer, nu is het meer een wedstrijd als een andere. Voor mijn vrienden zal dat wel zo zijn, want zij zijn nog steeds supporter van Ajax. Maar natuurlijk is en blijft het Ajax, een topclub."

De Nederlandse journalist vond het ook raar dat Boussoufa nog steeds in België speelt terwijl vele mindere voetballers in Nederland vlugger hun biezen pakken. "Daar zijn verschillende redenen voor. Ofwel is de transferprijs niet goed genoeg ofwel staat de club me niet aan. Ik zit hier goed, maar misschien maak ik nog wel de stap. Als ik vertrek is het niet zomaar naar eender welke club."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

 Halve Finales (H)

Nieuwste reacties