Voetbalfans razend over hoge ticketprijzen CL-finale

Maarten Van Bever
| 8 reacties
Voetbalfans razend over hoge ticketprijzen CL-finale
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De internationale supportersfederatie is woest over de torenhoge ticketprijzen die de UEFA heeft vastgesteld voor de Champions League-finale. "De UEFA moest zich doodschamen."

De finale van de Champions League vindt op 28 mei plaats in het nieuwe Wembley. Wie de hoogdag van het Europese voetbal wil meemaken, mag daarvoor diep in zijn portefueille tasten. De goedkoopste tickets voor de clubfans kosten 95 euro, maar daar komt nog eens 30 euro aan administratiekosten bovenop. Neutrale voetballiefhebbers die de finale willen bijwonen, betalen zelfs nog een stuk meer.

De Football Supporters Federation, die fans uit heel Europa vertegenwoordigt, is razend om de hoge prijzen. "De UEFA moet zich doodschamen. Ze buit de fans op ondankbare wijze uit. Deze hoge prijzen zijn absoluut niet te rechtvaardigen en houden geen enkele rekening met het moeilijke economische klimaat", aldus de internationale supportersvereniging.

De Uefa geeft toe dat de prijzen inderdaad gestegen zijn. “Maar dit is de marktprijs. Wanneer je het vergelijkt met andere evenementen is de finale van de Champions League zeker niet te duur,” aldus Uefa-verantwoordelijke Giogio Marchetti.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

 Halve Finales (H)

Nieuwste reacties