KV-fans: "Genkse gezangen zetten geen kwaad bloed"

Jarryd Naegels
| 68 reacties
KV-fans: "Genkse gezangen zetten geen kwaad bloed"
Foto: © SC

De vzw Supportersfederatie Malinwa heeft gereageerd op de gezangen van Racing Genk afgelopen weekend. De Limburgers zongen "anti-KV-songs". "Geen probleem", klinkt het bij de Mechelse fans.

Racing Genk won de partij tegen KV Mechelen met 1-0. De supporters van beide ploegen zorgden voor een aangename sfeer in het stadion. Het feit dat de Racing-supporters negatieve dingen zongen over geel-rood, stoort de vzw Supportersfederatie Malinwa zeker niet. "Een plaagstoot moet kunnen."

De fans van Genk scandeerden meermaals "Malinwa, c'est du kaka". Het Genk-bestuur reageerde not amused en liet al weten dat de fans zoiets voortaan niet mogen zingen. Maar de Mechelse supporters reageren daar nu anders op. "Er is totaal geen sprake van het feit dat iemand zou wakker hebben gelegen van die spreekkoren. Integendeel, de fans spraken van een sfeervolle verplaatsing."

"Het beruchte 'kaka-lied' gaat al lang mee. Bovendien durven wij ook al eens uitpakken met anti-liedjes. Zolang deze songs de bovenhand niet nemen, moet het zeker kunnen. Waar we uiteraard wel tegen zijn, is het zingen van racistische liedjes."

"Maar het af en toe uitdelen van een verbale plaagstoot of een confrontatie met een geuzennaam, moet wat ons betreft zeker kunnen. Het kan hoegenaamd niet de bedoeling zijn dat het hedendaagse Belgische voetbal vervalt in het equivalent van een cinema-bezoek waar je enkel mag zitten, kijken en vooral moet zwijgen. We nemen de Genkse fans dan ook niets kwalijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties