Analyse Aalst opnieuw stap dichter bij Tweede Klasse

carol Vander Cruyssen
| 22 reacties
Aalst opnieuw stap dichter bij Tweede Klasse

Leider Aalst behoudt zijn veilige bonus op de achtervolgers. Sint-Niklaas zet zijn reeks ongeslagen wedstrijden verder. Onderaan doet Izegem een gouden zaak. Olsa Brakel is de verliezer van het weekend in de strijd om de degradatie.

De trieste reputatie van SK Ronse

Verbroedering Geel-Meerhout kreeg op het veld van Coxyde in het begin de betere kansen en klom vroeg op voorsprong via Conderaerts, maar Ternier stelde al vlug gelijk. Op het halfuur ontbond Nils Sarrazyn zijn duivels met twee doelpunten op enkele minuten tijd. De bezoekers probeerden na de rust de bakens te verzetten, maar faalden in de afwerking. Verdonck besliste met een rake counter dan definitief de match. Een late tegentreffer van Janssens was slechts nog voer voor de statistieken. Hoogstraten mocht op eigen veld bezoeker Stijn De Wilde dankbaar zijn, dat die iets voorbij het halfuur een strafschop miste voor zijn ploeg, KSV Bornem. Mathyssen had de thuisploeg al vroeg op voorsprong gebracht. In die bewuste strafschopfase verloor het wel verdediger Cox met een rode kaart. Topschutter Fockaert hield Bornem in de match door in de tweede helft ook zijn strafschop te missen, maar besliste met zijn 27ste seizoenstreffer kort voor het einde dan toch de match. Dessel Sport blijft zijn thuisreputatie alle eer aan doen. Tegen Ronse moest het wel tot op het uur geduld hebben om de score te openen. Pellegriti brak de ban. Na de uitsluiting van bezoeker Lacam – meteen de twaalfde rode kaart al voor Ronse in dit seizoen – werd het met doelpunten van Asubonteng en Ven, uiteindelijk nog een afgetekende zege. SK Sint-Niklaas wou zijn reeks van ongeslagen wedstrijden op het veld van Oudenaarde nog wat rekken en slaagde daarin. Het kwam via Janssens halverwege de eerste helft op voorsprong. Geelzwart, dat op eigen veld nog niet verloor, behield die status, toen Thompson Ode in de slotfase de gelijkmaker binnenprikte. Ondanks dit puike resultaat ziet SK Sint-Niklaas Coxyde opnieuw over zich wippen. Leider Eendracht Aalst kreeg tegen Temse liefst drie strafschoppen. Filipovic trapte er in de eerste helft twee van binnen. Bezoeker Scheers, die telkens aan de basis lag van deze strafschoppen kreeg twee maal geel en mocht nog voor de rust vroegtijdig gaan douchen. In een overbodige tweede helft redde doelman Smet een derde strafschop, ditmaal van zijn overbuur Van Den Noortgaete. Aalst blijft zo zeven punten voor op zijn dichtste belager.

Izegem onderaan winnaar van het weekend.

Km Torhout mag blij zijn, dat het voor Nieuwjaar al een veilige bonus opbouwde. Na een povere 4 op 24, moet het nu toch nog wat angstig naar onderen beginnen kijken. Ook tegen Hamme kon het nauwelijks een vuist maken. De Meyer scoorde kort voor de rust en dicht bij het einde. Onmiddellijk na de rust had de jonge Vaneyk  voor een geruststellende voorsprong gezorgd. Olsa Brakel deed zijn reputatie van spektakelploeg opnieuw alle eer aan. Helaas leverde dit, zoals al zo vaak dit seizoen, geen punten op. Bezoeker Deinze was immers veel efficiënter in de afwerking. Bij de thuisploeg maakte doelman Pieter Merlier, ex-Zulte-Waregem en volgend jaar bij Oudenaarde, zijn debuut. Veel plezier zal hij aan zijn eerste match in derde klasse niet hebben beleefd. Halverwege de eerste helft mocht hij zich een eerste keer omdraaien, toen Van De Wouwer binnenkopte. Op het uur verdubbelde Lauwers de bonus. Het laatste kwartier bracht nog het nodige spektakel met liefst vier doelpunten. Papa Ngom nam alle twijfel weg. Op nauwelijks drie minuten tijd ging het toen van 0-3 naar 2-4. Weytens milderde, maar Twum scoorde onmiddellijk tegen. Nauwelijks afgetrapt, of Schollaert bracht de eindstand op het bord. Brakel moet zich echter wel de verliezer van het weekend noemen, want de drie ploegen onder hen behaalden wel punten. Cappellen en Wielsbeke deden dat in hun onderlinge duel, dat eindigde op een troosteloze brilscore. Iedereen tevreden met een puntje, behalve de toeschouwers. Winnaar van het weekend onderaan is ongetwijfeld KFC Izegem. Na één schamel puntje uit drie opeenvolgende thuismatchen, won het nu zijn West-Vlaamse derby op het veld van Racing Waregem. Tom Coghe kopte kort na rust de bezoekers op voorsprong, maar Dempsey Vervaecke bracht in de slotfase de stand opnieuw in evenwicht. Toen iedereen zich reeds verzoende met een billijk gelijkspel, scoorde Coghe zijn tweede van de namiddag. Izegem komt door die zege nu op één puntje van de veilige plaats, die bezet wordt door Olsa Brakel. Komend weekend staat onderaan met Cappellen tegen Brakel opnieuw een onvervalste degradatietopper op het menu…