Nieuw doelpuntenfestival in PSV - Ajax?

Steurbaut Kersten
| 4 reacties
Nieuw doelpuntenfestival in PSV - Ajax?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nederland maakt zich deze middag op voor een onvervalste klassieker tussen PSV en Ajax. De Amsterdammers willen breken met een slechte traditie. In de voorbije vijftien jaar werd in het Philipsstadion slechts één keer gewonnen.

Met de kwalificaties van FC Twente, PSV en Ajax heeft Nederland er een deugddoende Europese week opzitten. Deze middag barst de titelstrijd echter weer in alle hevigheid los. FC Twente gaat in Alkmaar op zoek naar de drie punten, terwijl PSV in eigen huis de kans krijgt om Ajax op acht punten te zetten.

En de statistieken spreken nu niet in het voordeel van de Amsterdammers. De laatste zege ligt misschien nog vers in het Eindhovens geheugen (1-5 in 2007), maar de voorbije twee seizoenen slikten Jan Vertonghen en co maar liefst tien doelpunten (6-2 en 4-3) op bezoek bij de Nederlandse competitieleider.

Bovendien pakte Ajax in Eindhoven slechts één driepunter in vijftien jaar. Frank De Boer zal dus het slot op zijn verdediging moeten zetten, de 10-0 tegen Feyenoord in het achterhoofd.

Met Anderlecht kende Ajax aanvallend geen problemen, maar in de vaderlandse competitie verloopt het wat stroever. In de laatste twaalf wedstrijden scoorden de Amsterdammers slechts veertien keer. Bovendien is de club heel afhankelijk van Miralem Sulejmani. Hij vond zeven keer de weg naar doel in de voorbije negen officiële wedstrijden.

PSV is dan weer de koning van de productiviteit met 66 treffers. Ola Toivonen en Balázs Dzsudzsák namen er ieders dertien voor hun rekening.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties