Rosales: "Geen cadeaus van Preud'homme"

Steurbaut Kersten
| 5 reacties
Rosales: "Geen cadeaus van Preud'homme"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Roberto Rosales is in Enschede een vaste waarde in het elftal van Michel Preud’homme. De Venezolaan moet in Nederland echter nog de harten van de voetballiefhebber veroveren. “In de eerste maanden moest ik me toch aanpassen.”

Kersten Steurbaut vanuit Enschede

In België werd hij de beste rechtsachter van het land genoemd, in Nederland heeft Roberto Rosales nog een lange weg af te leggen voor hij daar een gelijkaardige status bereikt.  Michel Preud’homme, die Rosales uit Gent mee richting Enschede loodste, gelooft echter rotsvast in zijn kwaliteiten. Het 22-jarige lichtgewicht miste sinds 29 augustus 2010 geen enkele wedstrijd. Alleen tegen ADO Den Haag werd de Venezolaan twintig minuten voor tijd naar de kant gehaald, wegens een blessure. De wedstrijd tegen NEC miste hij door schorsing.

Geen cadeaus

Rosales is echter niet snel tevreden. “Mijn eerste helft van het seizoen was niet slecht, maar het was zeker niet de beste periode uit mijn carrière”, zegt hij in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Maar ik word iedere wedstrijd beter en beter. Wedstrijden zoals die tegen Rubin Kazan helpen mij in mijn evolutie als voetballer. De focus, de concentratie, het voetbal, alles wordt beter. Ik denk dat ik op de goede weg ben. Ooit wil ik in Spanje of Engeland voetballen, maar nu denk ik alleen aan FC Twente."

“Dat ik met Michel Preud’homme hier de trainer van vorig jaar terugvind, maakte de aanpassing voor mij wel iets makkelijker. Hij kent mijn kwaliteiten en dat geeft me meer vertrouwen. Maar je moet niet denken dat de coach cadeaus uitdeelt. Ook ik moet heel hard werken op training om me te bewijzen.”

Defensief wordt Rosales wel eens een gebrek aan concentratie aangewreven. “Hij is geen echte rechstback”, klinkt het boven de Moerdijk. Tegen Rubin Kazan leidt de Venezolaan na negentien minuten nogal knullig balverlies en bij de openingstreffer van Christian Ansaldi ligt zijn flank helemaal open. Foutjes die dus ook in de competitie gebeuren. "De club heeft ingeleverd tegenover Ronnie Stam (zijn voorganger, nvdr.). Ook aanvallend."

Een aanpassing aan het aanvallende Nederlandse voetbal, heet het dan. Rosales zelf ziet echter weinig verschil met zijn periode bij AA Gent. “In de eerste maanden moest ik me een beetje aanpassen, maar ik krijg hier dezelfde opdrachten als in België. Verdedigen is mijn eerste taak en wanneer er ruimte ligt, probeer ik aanvallend mijn steentje bij te dragen.”

Drie paar handschoenen

FC Twente moet in de volgende ronde van de Europe League opnieuw naar Rusland. Na Rubin Kazan volgt het Zenit Sint-Petersburg van Nicolas Lombaerts. “Toen ik in Gent tekende was hij net vertrokken. Maar ik zie niet echt uit naar die trip. Hopelijk is het er niet zo koud als in Kazan.Ik ben niet bang van de koude, maar -20 °C zijn niet de beste omstandigheden om te voetballen. Ik had drie paar handschoenen en een paar extra t-shirts nodig om mezelf warm te houden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties