Dosunmu weigerde eerder transfer naar Terek Grozny

Jarryd Naegels
| 19 reacties
Dosunmu weigerde eerder transfer naar Terek Grozny
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Tosin Dosunmu kon twee jaar geleden ook naar het Russische Terek Grozny verhuizen. Hij zag een verhuis echter niet zitten.

De aanvaller van Germinal Beerschot ging de ploeg toen opzoeken in Turkije, waar ze waren voor een oefenstage. Dosunmu kon er veel geld gaan opstrijken maar zag dat niet zitten. "Als zwarte voetballer wilde ik het risico niet nemen om mijn vrouw en dochter daar mee naar toe te nemen", laat hij optekenen in Het Nieuwsblad.

Andere voetballers zwichtten wel voor de roebels. Zo ging Nicolas Lombaerts eerder al aan de slag bij Zenit Sint-Petersburg. Ook de Argentijnse ex-verdediger van Anderlecht Nicolas Pareja voetbalt nu in Rusland. Hij komt nu uit voor Spartak Moskou. João Carlos verliet afgelopen winter dan weer Genk voor Anzhi.

Het vertrek van Dick Advocaat ligt natuurlijk ook nog vers in het geheugen. Hij stopte als bondscoach van België om aan de slag te kunnen gaan als trainer van Rusland. Ook buitenlandse toppers trokken richting Moskou en andere steden. Onder andere Kevin Kuranyi, Roberto Carlos, Keisuke Honda en Bruno Alves konden niet aan de roebels weerstaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Russische Premier League

Nieuwste reacties