Kroegbazin brengt televisie-inkomsten clubs in gevaar

Jelle Vereecke
| 8 reacties
Kroegbazin brengt televisie-inkomsten clubs in gevaar
Foto: © SC

Karen Murphy (47) heeft zich de woede van televisiestation Sky en de Premier League op de hals gehaald. De kroegbazin omzeilt op legale wijze de dure abonnementskosten op het Engels voetbal.

Als je in Engeland de wedstrijden van de Premier League wil uitzenden in je kroeg, moet je daarvoor iedere maand 1000 euro betalen aan Sky, het televisiestation dat de uitzendingen van het Engelse eersteklassevoetbal verzorgt. Karen Murphy vond echter een achterpoortje om het voetbal voordeliger uit te zenden.

Ze abonneerde zich op een Griekse zender, die de uitzendrechten van de Premier League had aangekocht. Dat kost de kroegbazin amper 100 euro per maand, en zo kan ze iedere zaterdagnamiddag Premier League-voetbal aanbieden aan haar klanten. Sky zelf zendt op dat moment geen voetbal uit, omdat gevreesd wordt dat er anders minder volk naar de stadions zal gaan.

De eigenaars van BSkyB, het bedrijf achter Sky, sleepten Murphy voor de rechter. Na een eerdere veroordeling, haalde de vrouw toch haar gelijk bij de Europese Commissie. De vraag is nu of andere pubs het voorbeeld van Murphy zullen volgen. Dat zou een klap betekenen voor de televisie-inkomsten van de clubs uit de Premier League.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties