Alderweireld: "We waren drie keer beter dan Spartak"

Alderweireld: "We waren drie keer beter dan Spartak"
Foto: © SC

Toby Alderweireld speelde samen met Jan Vertonghen een dijk van een wedstrijd tegen Spartak Moskou. Het centrale verdedigersduo van Ajax hield het achteraan goed gesloten, maar toch zagen ze een tegendoelpunt vallen.

"We speelden erg goed, vooral in de eerste helft wisten we ze onder druk te zetten. Daarnaast speelden we erg goed voetbal", zegt Alderweireld op de website van de UEFA. "We creëerden een paar goede kansen, maar helaas voor niets. We hadden een goal nodig."

"We hebben ze één kans gegeven, van buiten de zestien. Voor de rest hebben we niets weggegeven. Als je veel kansen creërt en nog steeds niet verliest, dan is dat nooit goed. Helaas is dat wel gebeurd. De laatste pass ging niet altijd goed en ook onze schoten waren niet goed genoeg."

Toch ziet Alderweireld Ajax de scheve situatie nog rechtzetten in Moskou.. "Natuurlijk hebben we nog steeds hoop. We hebben goed gespeeld, we waren drie keer beter dan Spartak, daarom hebben we ook vertrouwen dat we de volgende ronde nog kunnen bereiken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties