Proto: "Boussoufa was niet gespreksonderwerp nummer 1"

Proto: "Boussoufa was niet gespreksonderwerp nummer 1"
Foto: © SC

Het hele voetbalgebeuren is door de nakende transfer van Mbark Boussoufa deze week wat naar de achtergrond verdrongen bij Anderlecht. Je zou haast vergeten dat er zaterdag nog een wedstrijd tegen Eupen op het programma staat.

Ook bij Silvio Proto mag het vlug weer over voetbal beginnen gaan, maar ook hij beseft dat een transfer van Mbark Boussoufa natuurlijk de voorpagina's domineert. "Het is een speciale week geweest", lachte de doelman van Anderlecht donderdag. "Nu ja, wij als spelers kunnen dat wel relativeren. Er is over gepraat geweest in de kleedkamer, maar het was nu ook niet alsof er over niets anders gesproken werd."

Andere leiders

Over de impact van het vertrek van Boussoufa wil Proto zich niet uitspreken. "Ik vind dat te delicaat. Als ik zeg dat we Mbark niet gaan missen, is dat een gebrek aan respect tegenover hem en als ik zeg dat we hem zullen missen, is dat een gebrek aan respect tegenover zijn vervanger."

Naast een voetballer met enorme kwaliteiten verliest Anderlecht ook één van zijn belangrijkste leiders. "Daar ben ik het niet mee eens. Anderen zullen zijn rol wel overnemen. We zullen in de komende weken wel zien wat we missen. Het belangrijkste is dat we in groep reageren. Of het een emotioneel afscheid zal worden? Als je vier jaar met elkaar in de ploeg speelt, zullen er wel altijd emoties bij te pas komen."

Proto op nummer tien

"We zullen misschien wel een ander systeem moeten spelen, maar dat laat ik allemaal aan de technische staf over. Mijn taak is ballen pakken. Misschien moet ik wel wat meer assists geven", lachte Proto. "Of op de nummer tien gaan spelen."

Ondertussen staat morgen de wedstrijd tegen Eupen gepland. Zonder Boussoufa, maar waarschijnlijk raken ook Biglia en Suarez niet fit. "In de eerste wedstrijd hebben ze het ons een helft lang moeilijk gemaakt. Eupen is verre van een slechte ploeg. Ze werken al lang om zich te redden en tegen Anderlecht is iedereen gemotiveerd. We zullen het niet cadeau krijgen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties