D'Onofrio: "Titel is te hoog gegrepen"

Steurbaut Kersten
| 47 reacties
D'Onofrio: "Titel is te hoog gegrepen"
Foto: © SC

De Rode Duivels spelen morgenavond nog tegen Azerbeidzjan, maar op clubniveau staan de play-offs voor de deur. Op de eerste speeldag staat meteen Anderlecht – Standard op het programma. “De titel lijkt mij zeer hoog gegrepen”, denkt Dominique D’Onofrio.

Standard begint met een achterstand van acht punten aan de play-offs. Dat is volgens D’Onofrio te veel. “Maar misschien treed ik die waarnemers na verloop van tijd bij”, zegt de Luikse coach in HLN.

“Met rechtstreekse confrontaties kan het snel gaan. Stel dat we 9 op 9 halen uit onze eerste drie wedstrijden tegen Anderlecht, Genk en Genk, dan kan alles plots mogelijk blijken. Zelfs het hoogst haalbare.”

Toch blijft Anderlecht favoriet. “In een spurt met twee op de meet. Ik denk dat Genk tot de allerlaatste speeldag uitzicht zal behouden op de titel.”

D’Onofrio vreest niet dat de klacht van Eupen Standard nog uit Play-Off I zal houden. “Ik stel mij gewoon de vragen: wie gaf de aanzet en waarom nu en niet eerder?Wij hebben die zesde plaats niet gestolen. Integendeel.”

“We hebben ze verworven ondanks de vele tegenslagen en interpretaties die in ons nadeel uitvielen. Ik beweer niet dat we geviseerd worden, maar ik denk niet dat er één club buitenshuis meer punten heeft verloren dan Standard als gevolg van tegengoals die onterecht werden goedgekeurd.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties