KFC Moerbeke op een zucht van titel

Nico Wieme
| 3 reacties
KFC Moerbeke op een zucht van titel
Foto: © SC

Mooi weer, een massa belangstellenden, een affiche in de derde provinciale E van Oost-Vlaanderen: meer had KFC Moerbeke niet nodig om een belangrijke stap richting titel te zetten. Enige concurrent Stekene Sportief werd met 4-1 naar huis gestuurd.

Beide ploegen schoven de favorietenrol op voorhand door naar elkaar. Niet Stekene Sportief en al evenmin KFC Moerbeke werd op voorhand als titelkandidaat naar voren geschoven. De realiteit was echter anders op vijf speeldagen voor het einde van de competitie. Beide teams hadden een straatlengte voorsprong op de concurrentie en de kalendermaker had ervoor gezorgd dat het onderlinge duel zou kunnen beslissen over de titel in derde provinciale E van Oost-Vlaanderen. Moerbeke leidde met 58 punten, Stekene volgde op vier eenheden.

Bijna 600 betalende toeschouwers zagen Moerbeke in de eerste helft op voorsprong klimmen. Nog voor de pauze stelde Stekene orde op zaken. De tweede helft was amper op gang getrapt of de thuisploeg nam van op de stip afstand van zijn belager. Wat volgde, was een kat-en-muisspel. Stekene Sportief moest komen, deed dat ook, maar de thuisdefensie gaf geen krimp. KFC Moerbeke maakte zelfs nog handig gebruik van de ruimte die de tegenstander liet en zette een overdreven 4-1-eindscore op het bord. "In de tweede helft hebben we Stekene op efficiëntie afgetroefd. Na hun achterstand hebben zij veel druk ontwikkeld, maar wij hebben dat verdedigend heel goed opgevangen", gaf Moerbekecoach Dirk De Backer na afloop toe.

Ook voorzitter André Dekeyser was in zijn nopjes. "We staan nu zeven punten voor en er zijn er nog twaalf te verdienen. Dit mogen we niet meer laten liggen. Het is gewoon te mooi om waar te zijn. Met een gehavende ploeg hebben we de laatste weken het onderste uit de kan gehaald. De spelers hebben alles gedaan wat wij als bestuur gevraagd hebben. Ze hebben een enorme wil getoond om te winnen."

Focus op tweede provinciale

De KFCM-preses was na de spraakmakende zege tegen de concurrent nuchter genoeg om al vooruit te kijken. "Alle spelers van deze kern blijven volgend seizoen. We hebben ondertussen al voor vier versterkingen gezorgd. Daar zitten spelers bij die momenteel in eerste en tweede provinciale uitkomen. Met de ingesteldheid en het talent van de huidige kern en het surplus van de nieuwkomers moeten we in staat zijn om in tweede provinciale de eerste kolom te ambiëren."

André Dekeyser is meer dan zomaar een voorzitter voor Moerbeke. Toen halfweg de match bleek dat de biervoorraad uitgeput was, stapte hij zelf in zijn auto om een nieuwe lading gerstenat te halen. "Dit was op voorhand aangekondigd als de match van het jaar en dat is ook gebleken. 600 betalende toeschouwers is een absoluut clubrecord. Ik ben zelf nog twee keer naar de drankencentrale gereden om in totaal 50 extra bakken bier te halen. Deze wedstrijd heeft echt alles overtroffen."

Begin volgende week mag u op Voetbalkrant.com nog de reacties van beide coaches verwachten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (3E)

Nieuwste reacties