Rechtbank wil Eupen en Charleroi in eerste houden

Anthony Van der Planken
| 81 reacties
Rechtbank wil Eupen en Charleroi in eerste houden
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Als het van de Eupense kortgedingrechtbank afhangt, blijven Eupen en Charleroi in eerste klasse. De juridische instantie stelt voor om volgend seizoen met achttien in de hoogste afdeling te spelen.

Eupen stapte vorige week naar de rechtbank uit onvrede met de afloop van de reguliere competitie. De club uit de Oostkantons meent dat het afwerken van de inhaalwedstrijd Charleroi - Cercle Brugge na de laatste speeldag een psychologisch nadeel opleverde in de strijd tegen de degradatie. 

De Eupense kortgedingrechter sprak zich vandaag nog niet uit, maar kwam met een opmerkelijk voorstel op de proppen. De rechtbank stelt voor om volgend seizoen met achttien clubs in eerste te spelen, dus mét Charleroi en Eupen én de twee promovendi uit tweede klasse.

Eupen, Lierse en de KBVB krijgen volgens Sudpresse nu tot donderdag de tijd om zich over het voorstel uit te spreken. De kans op een positief antwoord van de KBVB lijkt uitgesloten. 

Als de drie partijen het voorstel niet aanvaarden, zal de rechtbank vrijdagochtend om 10u een uitspraak in kort geding doen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties