Benfica gaat door na gelijkspel in Eindhoven

Bart De Wilde
| 5 reacties

PSV had na de heenwedstrijd een moeilijke opdracht. De ploeg uit Eindhoven moest een 4-1 achterstand ophalen tegen Benfica.

PSV Eindhoven startte sterk en stond na 26 minuten 2-0 voor dankzij Balázs Dzsudzsák en Jeremain Lens. Maar net voor de rust scoorde Luisão de aansluitingstreffer voor Benfica waardoor PSV na de rust nog minstens twee keer moest scoren om verlengingen af te dwingen.

PSV startte de tweede helft met weinig vuur. Twintig minuten ver in de tweede helft kreeg Benfica een penalty na een tackle van Marcelo op Cesar Peixoto. Oscar Cardozo scoorde en de bordjes stonden gelijk. Het vuur bij PSV was nu volledig uitgedoofd en de wedstrijd sleepte zich naar het einde.

De gelijke stand bleef staan en Benfica gaat verdiend door naar de halve finales van de Europa League. Daarin treft het Braga.