De Coninck: "Doelmannen maken verschil in play-off I"

Jelle Vereecke
| 13 reacties
De Coninck: "Doelmannen maken verschil in play-off I"
Foto: © SC

Volgens analist en ex-doelman Wim De Coninck kunnen de doelmannen een cruciale rol spelen in de strijd om de titel. Kijk maar naar de blunders van Frank Boeckx of de penaltyfout van Thibaut Courtois, allebei tegen Standard.

Voor Frank Boeckx wordt het woensdag - na zijn nachtmerrie tegen Standard - alles of niets tegen Anderlecht, meent De Coninck. "Hij speelt de match die zijn verdere carrière kan maken of kraken. Doet hij het goed of gaat hij er onderdoor? De druk die nu op hem ligt is enorm. Er wordt een keeper heel weinig vergeven, zeker in deze fase van de competitie."

Ook doelman Courtois van Racing Genk maakte een dure (penalty)fout tegen Standard, maar kon dat achteraf meteen relativeren. "Als je alle ingrediënten bij elkaar gooit die een keeper nodig heeft, kom je bij Courtois uit", aldus De Coninck in HLN. "Groot lichaam, maar toch lenig en snelle reflexen. Rustig, alsof hij al 35 is. Mentaal sterk en intelligent. Het totaalpakket. Van hem wéét je dat hij een grootse carrière tegemoet gaat, terwijl Boeckx nog alles te bewijzen heeft."

Standard kan dan weer rekenen op een sterke Sinan Bolat. "Hij is een zegen voor Standard", zegt Wim De Coninck. "Ik vond hem altijd al een geweldige keeper. Er zijn mensen die aan hem gingen twijfelen toen hij eens twee keer onder de bal doorging, maar dat hij voordien 712 keer de bal had, dat werd vergeten. Bolat legt nu eenmaal veel risico in zijn spel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties