Tottenham en Arsenal scoren zes keer in boeiende derby

Fabian Morren
| 4 reacties

Arsenal heeft niet kunnen profiteren van het gelijkspel van Manchester United dinsdag bij Newcastle. De Gunners speelden zelf 3-3 gelijk bij Tottenham.

De Noord-Londense derby kende een spectaculair wedstrijdverloop. Walcott opende na vijf minuten al de score, door de bal in de verste hoek te plaatsen. Twee minuten later schoot Van der Vaart de thuisploeg opnieuw langszij.

Maar in de twaalfde minuut leidde Arsenal opnieuw via een schot van Samir Nasri en vlak voor rust maakte Van Persie er 1-3 van. De Nederlandse spits kopte eerst nog op Gomes, maar in de rebound trof hij van dichtbij raak. In de 44ste minuut scoorde Tom Huddlestone met een pegel echter de aansluitingstreffer.

In de tweede helft kwam Tottenham nog langszij. Van der Vaart benutte een strafschop na een overtreding van doelman Wojciech Szczesny op Jermain Defoe.

Arsenal schiet weinig op met de puntendeling. De Gunners volgen op zes punten van leider Man United en moeten nu zelfs Chelsea naast zich dulden.

Chelsea won met 3-1 van Birmingham. Florent Malouda (2 goals) en Salomon Kalou bezorgden het team van Carlo Ancelotti de overwinning.