Platini excuseert zich voor 'goedkoop' ticket van 175 euro

Steurbaut Kersten
| 17 reacties
Platini excuseert zich voor 'goedkoop' ticket van 175 euro
Foto: © SC

Wilt u naar de finale van de Champions League op Wembley gaan zien? Haal dan maar uw portefeuille boven. Het goedkoopste ticket kost immers 175 euro. UEFA-voorzitter Michel Platini biedt zijn excuses aan.

De UEFA verplaatste de finale naar zaterdag om op die manier meer gezinnen naar het stadion te lokken. Met de excessieve prijzen die de UEFA hanteert, dreigt dat opzet echter de mist in te gaan.

Het goedkoopste ticket kost 175 euro, combinatietickets voor een volwassene en een kind gaan de deur uit voor 400 euro. Maar liefst dertig procent van de kosten wordt opgesoupeerd aan reserveringskosten.

“De prijzen werden vastgesteld op basis van verschillende factoren”, zegt Platini. Vooral de grote vraag heeft onze beslissing beïnvloed. Het was een vergissing, het was niet goed.”

Platini zat om de tafel met het uitvoerend comité van Football Supporters Europe (FSE) en wil zich nu engageren om in de toekomst ook de supporters te horen bij de bepaling van de ticketprijzen. De Franse voorzitter van de UEFA wil opmerkelijk goedkopere gezinstickets invoeren.

 

“Wij appreciëren dat Michel Platini zijn verantwoordelijkheid opneemt naar de toekomst en aanvaarden dan ook zijn verontschuldigingen”, zegt Dirk Vos, het Belgisch lid van het uitvoerend comité van FSE.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties