Junker stoot Vleminkcx van de troon

Steurbaut Kersten
| 11 reacties

Bjorn Vleminckx zal in actie moeten schieten als hij Nederland wil verlaten met de titel van topschutter. De aanvaller van NEC zag het voorbije weekend Mads Junker de leiding overnemen. Dries Mertens scoorde als invaller.

Vleminckx kende een baalweekend met NEC Nijmegen. De nieuwe spits van Club Brugge ging met 3-1 onderuit in Groningen (Jonas Ivens speelde 90 minuten, Thomas Chatelle mocht 23 minuten meedoen) en zag Roda JC-aanvaller Mads Junker twee keer scoren tegen NAC Breda. De Deense aanvaller heeft nu twintig treffers achter zijn naam, eentje meer dan onze landgenoot.

Dmitri Bulykin, de andere concurrent in de strijd om de topschutterstitel, maakte vrijdag tegen FC Twente zijn negentiende van het seizoen. Het belooft dus nog een spannende strijd te worden.

Doelpunt en assist voor Mertens
Het gevecht om de titel belooft een strijd te worden tussen het FC Twente van Michel Preud’homme en Nacer Chadli (1-2-winst op het veld van ADO Den Haag met een assist van Chadli voor Bryan Ruiz) en het Ajax van Toby Alderweireld en Jan Vertonghen (4-1-winst tegen Excelsior).

Voor Dries Mertens wordt een Europees ticket via de play-offs het hoogst haalbare. De Rode Duivel startte verrassend op de bank, maar was als invaller goed voor een doelpunt en een assist. FC Utrecht won met 4-2 van Vitesse.

Van Veldhoven klimt naar vijf
Bij Roda JC blijft Harm Van Veldhoven het uitstekend doen. Na een 5-1-overwinning tegen NAC Breda klimt de Limburgse club naar de vijfde stek. Jimmy Hempte opende na een kwartier de score. Jan Wuytens mocht bij PSV (3-1 bij Feyenoord) drie minuten voor tijd invallen.

Birger Maertens won met Heracles met 2-0 van De Graafschap en stond negentig minuten tussen de lijnen.Vladan Kujovic en Bart Biemans speelden bij Willem II de hele wedstrijd en wonnen met 2-1 van AZ.