Bayern München klimt op naar derde plaats

Michiel Derwael
| 2 reacties

Bayern München is aan goede reeks bezig. Vorig weekend werd Leverkusen met 1-5 verslagen en zaterdag moest Schalke 04 eraan geloven In de Allianz Arena. Der Rekordmeister won het duel met 4-1 en verovert de derde plaats.

Bayern, met Van Buyten in de basis, ging als een sneltrein van start tegen Schalke 04 en na twintig minuten stond het al 3-1. In de zesde minuut werd de score geopend door Arjen Robben. De Nederlander werd in het strafschopgebied aangespeeld door Mario Gomez en schoot de 1-0 voorbij Neuer.

Schalke was niet aangeslagen en hing de bordjes meteen in evenwicht. Doelman Hans-Jörg Butt schatte een voorzet verkeerd in en Joel Matip  trapte het leer van dichtbij tegen de netten.

Vier minuten later nam Der Rekordmeister opnieuw de leiding. Een vrije trap van Robben belandde bij Thomas Müller, die Neuer in de korte hoek passeerde. Gomez tekende in de twintigste minuut voor de 3-1. Müller kopte een voorzet van Robben over de uitkomende Neuer en Gomez tikte de bal binnen.

Bayern was tevreden met deze uitslag en nam in de tweede helft wat gas terug. De thuisploeg creëerde nog wel enkele mogelijkheden en kon in de slotfase nog een doelpuntje maken. De Duitse international Müller legde met zijn tweede doelpunt de eindstand vast op 4-1.