Controversiële derbygoals houden Premier League spannend

Yves Dekoning
| 23 reacties
Controversiële derbygoals houden Premier League spannend
Foto: © SC

Het blijft spannend in de Engelse Premier League. Chelsea heeft op de valreep gewonnen van Tottenham. Hierdoor houden de Blues de titelrace levend en blijft ook de strijd voor het laatste Europese ticket open.

Er stond veel op het spel in de Londense derby tussen Chelsea en Tottenham. De Blues moesten absoluut winnen om in de titelstrijd te blijven. De Spurs kunnen elk punt gebruiken om de opmars van Liverpool af te houden en om in het spoor van Manchester City te blijven.

Twee controversiële doelpunten beslisten de derby in het voordeel van Chelsea. Sandro had Tottenham op voorsprong gebracht met een sublieme volley. De Spurs hielden vlot stand tot Heurelho Gomes vlak voor rust in de fout ging. Hij liet een schot van Frank Lampard door zijn benen glippen. De keeper probeerde de bal nog terug te pakken, maar deed dat volgens de ref achter de lijn. Ondanks veel protest gingen de spelers rusten met 1-1 op het scorebord.

Na de pauze zocht Chelsea nadrukkelijk naar de winnende treffer en kreeg die één minuut voor tijd. Didier Drogba miste zijn schot, maar Salomon Kalou werkte de bal aan de tweede paal binnen. De herhaling toonde dat Kalou buitenspel stond, maar het doelpunt telde. Hierdoor ging Tottenham alsnog voor de bijl in een meeslepende derby.

Na de nederlaag mag Tottenham de ambitie om volgend seizoen Champions League te spelen zo goed als zeker opbergen. Manchester City kan zondag tot zeven punten uitlopen. De vijfde plaats komt zelfs in gevaar als Liverpool wint van Newcastle. Dan tellen de Spurs nog amper drie punten voorsprong terwijl ze nog een bezoek aan Anfield op het menu hebben staan. Chelsea blijft wel druk zetten op Manchester United, dat op Arsenal niet mag verliezen. Dan zou Chelsea blijven hangen op drie punten met nog een onderling duel voor de boeg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties