Vleminckx verbetert alweer clubrecord

Bart De Wilde
| 18 reacties
Vleminckx verbetert alweer clubrecord
Foto: © SC

NEC-aanvaller Björn Vleminckx heeft alweer een clubrecord verbeterd. Het was 38 jaar geleden dat een speler van NEC vier keer kon scoren in één wedstrijd.

Op 10 maart 1973 scoorde Cas Janssens vier van de zeven goals tegen FC Den Bosch (7-0). Vandaag deed Björn Vleminckx dat kunstje over tegen Roda JC (5-0). Dat brengt zijn totaal op 23 doelpunten.

Drie weken geleden evenaarde de toekomstige speler van Club Brugge het hoogste aantal treffers van een NEC-speler in één seizoen. Dat record stond op naam van Hans Venneker, maar door zijn vier goals vandaag is Vleminckx nu de onbetwiste meest productieve NEC-speler ooit.

De aanvaller kan zich ook nog tot topscorer kronen. Met een marge van twee doelpunten op Dmitri Bulykin speelt Vleminckx over twee weken zijn laatste wedstrijd tegen Feyenoord in De Kuip. Daar kan Vleminckx nog twee records breken van Luc Nilis.Die kroonde zich in 1998/99 met 24 doelpunten tot meest scorende Belg in één seizoen en was in 1995/96 en 1996/97 met 21 treffers tevens de enige Belg die ooit topscorer werd in de Eredivisie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties