Boschker: "Twente is een topclub geworden"

Bart De Wilde
| 2 reacties
Boschker: "Twente is een topclub geworden"
Foto: © SC

FC Twente en Ajax treffen elkaar zondag voor de finale van de Beker van Nederland. Sander Boschker, keeper van Twente, is er klaar voor.

Twente en Ajax verdelen onderling de prijzen in Nederland. Zondag staat de beker op het menu. Tijdens het bekertornooi staat Sander Boschker in doel bij de Tukkers, in de competitie zal Nikolaj Michajlov opnieuw zijn plaats innemen in het doel van Twente.

De Tukkers zijn volgens Sander Boschker klaar voor de bekerfinale. "We hebben er vertrouwen in, zowel zondag als volgende week", zegt de veertigjarige Boschker in gesprek met het Algemeen Dagblad. "We zijn mentaal sterk, overtuigd van onze kwaliteiten en vormen een hecht team. Ajax is een zware tegenstander, maar we zijn er klaar voor."

"Het maakt me niet uit hoe we de beker winnen, als we hem maar winnen. Dat is het belangrijkste. En volgende week de landstitel."

Vorig jaar speelde de club van Michel Preud'homme en Bart Buysse kampioen. Toen maakte dat veel los in de regio volgens Boschker: "Het kampioenschap maakte ook veel los bij mij. Ik was tot tranen geroerd, omdat ik nooit had verwacht dat het mogelijk zou zijn met FC Twente. En nu kunnen we voor de tweede keer toeslaan. Het zegt iets over de ontwikkeling van de club. FC Twente is een topclub geworden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties