Palermo eerste finalist Coppa Italia

Melissa Maes
| 10 reacties

AC Milan verloor dinsdagavond op het veld van Palermo de terugwedstrijd van de Coppa Italia. De landskampioen speelde in de heenmatch nog 2-2 gelijk.

Palermo speelde met vertrouwen en kon op het uur op voorsprong komen dankzij Migliaccio. Van Bommel maakte twintig minuten voor tijd een fout op Ilcic en werd met rood van het veld gestuurd. Bovo twijfelde niet en zette de strafschop om, 2-0.

Kort na de penalty kreeg Bovo ook een rode kaart nadat hij Pato tegen de grond werkte. In de vierde minuut van de toegevoegde tijd bracht Ibrahimovic (foto) het enige tegendoelpunt, maar dat bracht geen verschil meer.

Het is sinds 1979 geleden dat Palermo nog eens in de finale van de Coppa stond. Woensdag speelt Internazionale de terugwedstrijd van de halve finale tegen AS Roma (1-0).