Azevedo: "Mislopen promotie zou een ramp zijn"

Michiel Derwael
| 2 reacties
Azevedo: "Mislopen promotie zou een ramp zijn"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het zag er lange tijd naar uit dat Lommel United de titel zou binnenhalen, maar uiteindelijk ging OH-Leuven met de hoofdprijs lopen. In de eindronde namen de Limburgers een goede start met een winst op Eupen, maar donderdag gingen ze met 1-5 de boot in tegen Bergen.

“We begonnen zeer goed aan de wedstrijd en kregen enkele goede kansen. Maar dan krijgen we te simpel een doelpunt tegen en raakt Bergen beter in de wedstrijd. Wij kwamen maar niet in de wedstrijd en gaven de tegendoelpunten te makkelijk weg", verklaart Azevedo aan voetbalkrant.com.

"Of we euforisch waren? Neen, helemaal niet. Wij waren allemaal gemotiveerd en gingen voor de drie punten. Maar het mocht niet zijn. Onze trainer vertelde al dat we misschien te aanvallend hebben gespeeld en dat kan goed zijn. De vermoeidheid kon ook een rol hebben gespeeld. Wij hebben een kleine kern en de meesten hebben veel gespeeld."

"Als we zaterdag winnen, ligt alles terug open" (Azevedo over de eindronde in tweede klasse)

Na twee wedstrijden liggen de ploegen nog dicht bij elkaar. "Alles is nog mogelijk. We hebben nu een uitschuiver gemaakt, maar we hadden een bonus van de winst tegen Eupen. Als we zaterdag winnen, ligt alles terug open", vertelt de flankaanvaller.

Zondag gaat Lommel op bezoek bij Waasland-Beveren. De Waaslanders wonnen donderdag met 4-2 van Eupen. "Het wordt een moeilijke wedstrijd. Het is een zeer goede ploeg , die verdedigend speelt."

Het is de tweede keer op rij dat Lommel United strandt op een tweede plaats in de competitie. Het is altijd net niet voor de Limburgers. "Het mislopen van promotie zou een ramp zijn voor de club. Het is nu de tweede keer op rij dat we de eindronde moeten spelen en dat is een serieuze opdoffer", aldus Azevedo.

 Toekomst

 De toekomst van Azevedo op de Gestelsedijk is nog onzeker. "Volgend seizoen lig ik nog voor één jaar onder contract. Lommel United wil mijn contract na de eindronde openbreken." Toch zijn er kapers op de kust. Zo aast STVV op de diensten van de flankaanvaller.

"Ik weet dat Sint-Truiden geïnteresseerd is, maar ik weet wel niet of ze een tweede bod hebben uitgebracht. Mijn manager vertelde me dat de clubs na de eindronde met elkaar gaan praten. Momenteel ben ik niet bezig met een transfer."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e - promotie

 Speeldag 1

Nieuwste reacties